Shakira plătește o amendă de 7,6 milioane de dolari pentru a rezolva cazul spaniol de fraudă fiscală
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Facebook - Shakira
Facebook - Shakira
Shakira a plătit o amendă de 7,6 milioane de dolari (6 milioane de lire sterline) pentru a soluționa cazul său de fraudă fiscală în Spania.

Cântăreața de pop columbiană i-a comunicat judecătorului, José Manuel del Amo, că a ajuns la un acord cu procurorii spanioli în timpul începerii procesului său pentru evaziune fiscală la Barcelona, luni.

Potrivit Associated Press, interpreta hitului "Hips Don't Lie" a răspuns afirmativ, spunând "Da", pentru a recunoaște cele șase capete de acuzare privind neplata către guvernul spaniol a 14,5 milioane de euro (15,8 milioane de dolari) în taxe între 2012 și 2014.

În cadrul acordului, în vârstă de 46 de ani, a primit o sentință suspendată de trei ani și o amendă de 7 milioane de euro (7,6 milioane de dolari).

Într-o declarație detaliată, Shakira a explicat că a rezolvat cazul "având în vedere cel mai bun interes al copiilor mei", menționând că fiii ei Milan, în vârstă de 10 ani, și Sasha, în vârstă de opt ani, "nu doresc să-și vadă mama sacrificându-și bunăstarea personală în această luptă".

Cântăreața, care și-a menținut întotdeauna nevinovăția, a spus: "De-a lungul carierei mele, am căutat întotdeauna să fac ceea ce este corect și să dau un exemplu pozitiv altora. Din păcate, și în ciuda acestor eforturi, autoritățile fiscale din Spania au continuat un caz împotriva mea, așa cum au făcut și în cazul multor sportivi profesioniști și altor personalități publice, epuizând energia, timpul și liniștea acestor oameni pe parcursul a mai multor ani."

A continuat, prin intermediul BBC News, spunând: "În timp ce eram hotărâtă să-mi apăr nevinovăția într-un proces în care avocații mei erau încrezători că verdictul ar fi fost în favoarea mea, am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această problemă având în vedere cel mai bun interes al copiilor mei, care nu doresc să-și vadă mama sacrificându-și bunăstarea personală în această luptă."

Shakira a adăugat că trebuie să treacă peste bătălia legală și să se concentreze asupra copiilor și oportunităților sale de carieră.

Autoritățile spaniole doreau să o trimită pe Shakira la închisoare pentru opt ani, acuzând-o că a locuit în Spania, dar și-a declarat rezidența oficială în Bahamas între 2012 și 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel