SGG: Uniformizarea programului nu se referă la şcoli, unităţi medicale sau de intervenţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
acces_cu_cartela
acces_cu_cartela

Secretariatul General al Guvenului  precizează  că uniformizarea programului de lucru se referă la programul ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora, fără a afecta  instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, de urgență și de intervenție.

"Secretariatul General al Guvernului a transmis vineri, 10 februarie 2012, o circulară către ministere şi instituţiile din Aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00, atât în cadrul ministerelor cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine. În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale. Această activitate este reglementată distinct prin H.G. nr. 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, cu modificările şi completările ulterioare, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice", informează SGG.

Guvernul menţionează că, până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la 8.00, 8.30 sau 9.00.

"Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgență și de intervenție. Facem precizarea că dispoziția se referă strict la Aparatul de lucru al Guvernului, la instituțiile publice subordonate acestuia, la ministere și la instituțiile publice aflate în subordine", mai precizează SGG.

Citește și:

Premierul umblă la programul bugetarilor. Vinerea nu mai este zi scurtă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel