Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci astăzi. Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este prăznuit pe 8 noiembrie. Iată ce ar trebui să faci astăzi.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. În folclorul religios românesc, Arhanghelul Mihail este un personaj mai venerat decât Arhanghelul Gavriil. Oamenii spun că el poartă, uneori, cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este hărăzit să mai trăiască.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. De multe ori îl întâlnim alăturându-se Sfântului Ilie, atunci când acesta tună şi trăsneşte, sau orânduieşte singur grindina, cu tunul. El ţine şi ciuma în frâu, asemănător Sfântului Haralambie. În sâmbăta dinaintea sărbătoririi se fac praznice pentru sufletul morţilor. Ofrandele date la pomana pentru morţi, din Ajun sau din Ziua Arhanghelilor, se numesc "Moşii de Arhangheli".

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. Superstiţiile din popor spun că în această zi este bine să aprinzi o lumânare care va fi "lumina de veci" în lumea de dincolo. Se aprind lumânări şi pentru sinucigaşi sau osândiţi, dar și pentru oamenii în viaţă, cât şi pentru cei dispăruți fără lumânare. Tot în această zi, se spune că nu e bine să lucrezi. Cei ce o vor face se vor chinui mult înainte de moarte.

"Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!"

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este prăznuit pe 8 noiembrie. Sfinţii Mihail şi Gavriil sunt cei care duc la îndeplinire porunca milei şi a dreptăţii lui Dumnezeu, scrie crestinortodox.ro.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografie în haine de ostaş, având în mână o sabie de foc. Este rânduit de Dumnezeu ca dreptatea Sa să biruiască în istoria mântuirii. El este cel care, în momentul căderii unor îngeri a strigat: "Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!", restabilind ordinea. Potrivit Tradiţiei, la judecata de la sfârşitul chipului aceşti lumi, morţii vor învia la glasul trâmbiței sale.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. Sfântul Arhanghel Gavriil este purtătorul veştii milei dumnezeieşti faţă de oameni. El a vestit că Fiul lui Dumnezeu Se va întrupa din Fecioara Maria pentru mântuirea neamului omenesc. În icoane apare în veşminte sacerdotale, purtând în mână ori un crin, semnul veştii celei bune, ori o sferă cu însemnele lui Hristos, arătând că el este mesagerul mântuirii umanităţii.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este bine să faci. Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, pe care Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe 8 noiembrie, sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române. Motivul pentru care Jandarmeria Romana i-a ales pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil să îi ocrotească este faptul că cei doi conducători ai oştilor cereşti sunt simboluri ale luptei împotriva răului.

Vezi și: Sfinții Mihail și Gavril, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel