SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2017. Semnificația numelui Mihai
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
În 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil. 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2017. În 8 noiembrie este marele praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, numiţi în tradiţia românească şi Sfinţii Voievozi ai oştirilor cereşti.

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2017. Mihail este împlinitorul dreptăţii dumnezeieşti, purtând în mâna dreaptă sabia de foc. La porunca Domnului, el l-a alungat din cer pe Lucifer, îngerul răzvrătit. Numele, de origine evreiască (Miha'El), se tălmăceşte "Cine este că Dumnezeu?". 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2017. În Vechiul Testament, Mihail este considerat ocrotitor al copiilor lui Israel. Într-adevăr, personalitatea celui botezat cu acest prenume reflectă semnificaţia numelui, căci Mihai are în mod natural tendinţa de a-i proteja pe cei din jur, fie că este vorba de copii sau de oameni adulţi. 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2017. Despre persoanele cu numele Mihail (Mihai) se spune că inspiră încredere şi că le place să trăiască în armonie cu cei din jur. Sentimentele joacă un rol deosebit de important în viaţă lor şi trec prin filtrul emoţiilor toate deciziile pe care le iau, fie ele legate de viaţă afectivă sau de cea profesională. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel