Sfaturi pentru îngrijirea tenului matur 50+
Cum se schimbă pielea după vârsta de 50 de ani? Uscăciunea și sensibilitatea pot fi combătute cu ingrediente anti-îmbătrânire.
După o anumită vârstă, pielea începe să se schimbe. Producția naturală de lipide, colagen și elastină scade și modifică percepția asupra pielii: pielea este mai fragilă, uscată și mai puțin elastică.
Lipidele sunt compuși esențiali pentru buna funcționare a celulelor. Asigurând coeziunea celulară, acestea contribuie la integritatea barierei cutanate superficiale și protejează pielea de agresiunile externe și de deshidratare care sunt principalele cauze ale îmbătrânirii pielii. Din punct de vedere clinic, lipidele conferă pielii o textură moale și suplă și aspectul său neted și radiant.
Piele peste 50 de ani, cum se schimbă din cauza menopauzei
Pielea matură se caracterizează printr-o pierdere progresivă a hormonului estrogen, care reglează îmbătrânirea pielii.
Primele efecte ale menopauzei afectează structura celulară cu creșterea în consecință a sensibilității pielii, ceea ce provoacă roșeață și iritație, reducerea producției de sebum – deci o piele mai puțin hidratată – o creștere a pigmentării și o senzație generală de subțiere a pielii. Consecința? Pielea pare mai uscată, mai puțin luminoasă și mai uscată, scrie DiLei.
Îngrijirea pielii peste 50 de ani: rutina de frumusețe pentru tenul matur
Pentru a contracara această situație naturală care afectează pielea, devine esențial să-și schimbe rutina de îngrijire a pielii prin alegerea unor produse hrănitoare - mai potrivite pentru noua condiție - și caracterizate prin ingrediente bogate în uleiuri emoliente: formează un fel de peliculă pe suprafața pielii, care păstrează hrănirea și încetinește formarea radicalilor liberi.
Rutina se schimbă de la curățare, care trebuie să devină mai blândă și mai respectuoasă. Importantă este și temperatura apei, care trebuie să fie călduță pentru a nu lipsi pielea de umiditatea ei esențială.
Foarte importante sunt și ingredientele de frumusețe, pentru a fi incluse în rutina de peste 50 de îngrijire a pielii pentru seruri și creme de față. Undă verde la marile clasice, precum retinolul și colagenul, dar bineveniți și uleiurile naturale care permit pielii să absoarbă toate beneficiile acestora și să contracareze eficient deshidratarea: aceasta este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii pielii.
Beneficiile utilizării uleiului și a apei de trandafiri
Utilizarea apei și uleiului de trandafiri datează din Egiptul timpuriu, când regina Cleopatra utiliza aceste extracte naturale în rutina ei de îngrijire a pielii. Uleiul infuzat de trandafiri oferă o senzație de catifelare imediată și ajută la refacerea barierei lipidice superficiale ale pielii.
La fel ca petalele unui trandafir, uleiul de trandafir acționează ca o adevărată barieră fizică care conferă pielii rezistență și flexibilitate pentru a face față mai bine evenimentelor externe.
Apa de trandafiri e un ingredient popular în gastronomie și ritualuri religioase, aroma sa induce o stare de bine și elimină stresul, dar foarte importante sunt și beneficiile sale cosmetice. Iată câteva dintre ele:
- Menține un pH echilibrat al pielii și controlează excesul de sebum.
- Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea pielii iritate, acneei, dermatitelor și eczemelor.
- Este un demachiant excelent și ajută la eliminarea grăsimii și a murdăriei acumulate în pori.
- Apa de trandafiri ajută la hidratarea, revitalizarea și hidratarea pielii, oferindu-i un aspect revigorat.
- Datorită proprietăților sale antibacteriene, apa de trandafiri ajută la vindecarea cicatricilor, tăieturilor și rănilor.
- Proprietățile antioxidante ale apei de trandafir ajută la întărirea celulelor pielii și la regenerarea țesutului cutanat.
- Tratează inflamațiile scalpului și elimină mătreața. Apa de trandafiri e un minunat balsam natural și stimulează creșterea părului.
- Ajută la menținerea unui aspect proaspăt și tineresc al pielii, eliminând ridurile fine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News