Alegeri 2024. Sfatul prof. Andrei Țăranu: Trebuie să votezi cu cine vrei și să nu-ți fie rușine, oricât te-ar jigni ceilalți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Andrei Țăranu
Foto: Facebook Andrei Țăranu
Profesorul universitar Andrei Țăranu a lansat un mesaj pentru români în contextul celor patru rânduri de alegeri din 2024.

Invitat la emisiunea DC Anima de la DC News TV, prof. Andrei Țăranu a discutat pe larg despre drepturile animalelor, protecția mediului înconjurător, dar și despre politică și politicieni, în contextul emergenței partidelor ecologiste din ultimele decenii. Când vine vorba de sfatul pe care l-ar oferi oricărui român în acest an plin de alegeri, acesta argumentează că nu trebuie să uităm puterea votului.

Să nu-ți fie rușine cu cine votezi

„Cred că cea mai importantă este prezența la vot. Trebuie să mergi să votezi exact cu cine vrei și să nu-ți fie rușine nicio secundă cu opțiunile pe care le ai, oricare ar fi acestea și oricât te-ar jigni ceilalți pentru asta, sunt ale tale și ai tot dreptul cetățenesc să ai opțiuni. Poți vota și în alb, important este să te duci să votezi.

Din nefericire, nu există votul de protest la noi. Prezența la vot este fundamentală și totdeauna schimbă lucrurile. Dacă este o prezență extraordinară, s-ar putea ca foarte multe dintre scenariile care se fac astăzi să nu mai fie atât de reale pe cât sunt acum de probabile”, a transmis prof. Țăranu.

Democrația este despre numerele mari

„Este un element important, pentru că aud retorica cu care nu sunt de acord că «Nu mă duc pentru că și așa nu contează»”, a remarcat realizatorul emisiunii, Tudor-Tim Ionescu.

„Nu este adevărat, contează enorm. Democrația și sociologia sunt despre numerele mari. Dacă o tendință generează cu adevărat și voturile respective ar putea schimba multe lucruri, chiar dacă aparent nu se schimbă nimic. Chiar și cei de la putere văd că au multe voturi se vor întreba «Cum am făcut asta? Nu ar trebui să ne uităm și la cei care ne-au folosit ca adăpost pentru ploaie, nu că au încredere în noi?»”, a adăugat profesorul.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel