Sfat CRUCIAL pentru românii care merg în Bulgaria. Actul pe care trebuie să îl aibă la ei, dacă se infectează cu coronavirus
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ambasadorul României în Bulgaria a anunţat care este actul pe care românii ar trebui să îl aibă la ei, în caz că se infectează cu noul coronavirus când merg în vacanţă. 

„Cetățenilor români le recomand să se informeze cu privire la situația epidemiologică. Cu titlul de exemplu, menționez: astăzi s-au înregistrat 265 de cazuri, dintre care 51 au fost în Sofia, 48 în regiunea Dobrici, 46 în regiune Varna, 7 în regiunea Burgas. De asemenea, recomand cu tărie cetățenilor români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare, care să acopere inclusiv riscul infectării cu acest COVID-19”, a declarat vineri, la Digi24, ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea.

Ce se întâmplă cu turiştii care se infectează 

„Dacă un turist manifestă simptome de COVID-19, el va fi izolat într-o cameră special amenajată de fiecare hotel. Hotelurile trebuie să aibă contracte cu unități medicale și vor notifica imediat Inspecția Regională de Sănătate, care va lua măsurile necesare în astfel de situații. O persoană testată pozitiv are obligația de a efectua izolare sau tratament într-o unitate medicală, din dispoziția Inspecției Regionale de Sănătate, în funcție de starea sa. Și pentru persoanele care nu au posibilitatea izolării sau tratamentului la domiciliu, indiferent de starea clinică, este obligatorie plasarea, prin ordin al inspectorului regional de sănătate, într-un centru medical specializat”, a subliniat ambasadorul Ion Gâlea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel