Data publicării:
Sfârșitul unei iubiri doare. Dacă vrei să-ți alini durerea, fă aceste 5 lucruri
Sfârșitul unei iubiri doare: nu ne simțim niciodată pregătiți chiar dacă în trecut am mai avut astfel de experiențe și chiar și atunci când se anunță cumva sfârșitul, se întâmplă să nu fim pregătiți.
Atunci când se încheie o relație, într-o clipă toate punctele de referință par că dispar, scufundându-ne inevitabil în cea mai profundă singurătate.
Acele momente în care împărtășeam absolut totul cu partenerul au lăsat loc unui sentiment profund de gol și ajungem să ne lipsească tot din fosta relație, inclusiv defectele celui care tocmai a ieșit din viața noastră.
După un timp durerea devine și mai gravă, devenim instabili psihic între momente de hiperactivitate, regresie, angoasă, disperare și de furie. Uneori simțim mânie pentru cel care ne-a abandonat. Cum a putut să-mi facă asta? Nu va scăpa ușor...
Sfârșitul unei relații, cum să gestionezi separarea
Indiferent de motivele pentru care ai fost părăsit, mai devreme sau mai târziu trebuie să începi să trăiești din nou.
Aspectul pozitiv al sfârșitului unei relații este recuperarea completă a individualității cuiva, posibilitatea de a face alegeri în autonomie totală, de a experimenta și de a se concentra asupra propriei persoane. Acest lucru vă va permite să vă redefiniți persoana și identitatea.
Trebuie să fim capabili să transformăm ”separarea-frustrare” în ”separare-operație activă”; ceea ce se traduce prin valorificarea forțelor reziduale pentru a lua situația în mână, acceptând evenimentul traumatizant ca pe o provocare, spre alte obiective posibile, întrucât ”viața merge înainte”, și este singura pe care o avem.
Potrivit Psicoadvisor, este de o importanță fundamentală transformarea abandonului într-o separare activă prin următoarele acțiuni:
-evadați în gânduri, refugiați-vă în fantezie sau reverie, distrați-vă și uimește-te în plăcerea imediată. Fă ceea ce simți că te va face fericit.
-șterge-l pe ”de ce?” din gândurile voastre. ”De ce” ne colonizează ușor mintea, devin sloganele zilelor noastre, ne blochează în nevoia de a găsi răspunsuri.La un moment dat va trebui să accepți ceea ce este, să te eliberezi și să fii deschis către noi soluții. De ce m-a părăsit? Trebuie să devină ”M-a părăsit, nu am înțeles de ce, dar este un fapt, acum trebuie să mă gândesc ce să fac cu viața mea”.
-nu încercați să evitați durerea, nu puteți scăpa de ea pentru că vă va urma peste tot. Durerea este o fază esențială și indispensabilă care ne face vulnerabili, permite să iasă la iveală cele mai profunde emoții.
-găsește sprijin în ceilalți, alege să faci lucruri, ține-te ocupat, nu aștepta ca starea de spirit potrivită să ia măsuri, cere ajutor, chiar și la o persoană dragă dacă simți nevoia.
- identificați partea pozitivă a situației. Aceasta înseamnă să realizezi cât spațiu mental și emoțional ai eliberat în tine după încheierea unei relații. Acest spațiu nu este singurătatea, ci o dimensiune care poate fi ocupată prin descoperirea sau redescoperirea activităților, emoțiilor, dorințelor care au fost lăsate deoparte de prea mult timp. Recuperează proiectele în așteptare, mângâie ideea că acum poți realiza visele, că se pot deschide noi oportunități.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News