Sfârşitul carantinei pentru vasul de croazieră al Bisericii Scientologice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Biserica Scientologică a anunţat că toţi pasagerii de pe vasul său de croazieră Freewinds, aflat în carantină în Caraibe de pe data de 30 aprilie, în urma diagnosticării cu rujeolă a unui membru al echipajului, sunt liberi să debarce, relatează vineri AFP.

"Toţi pasagerii şi membrii echipajului Freewinds au fost declaraţi liberi de orice risc posibil de infecţie cu rujeolă sau de riscul contaminării altor persoane", a afirmat organizaţia într-un comunicat. 

"Toţi pasagerii şi membrii echipajului sunt liberi să vină şi să plece după cum doresc", a adăugat biroul de relaţii cu presa al Bisericii Scientologice într-un mesaj către AFP.

Persoana depistată cu rujeolă era o membră a echipajului care, conform organizaţiei, este complet vindecată şi declarată sănătoasă de către autorităţile medicale cu o săptămână înainte. Ea fusese plasată în izolare la bord.

Nava, cu portul de origine în Willemstad, capitala insulei Curacao, în Antilele Olandeze, a fost plasată în carantină când a ajuns pe insula Sfânta Lucia pe 30 aprilie. Ea a rămas acolo timp de două zile, apoi s-a întors la Willemstad pe 4 mai când autorităţile locale au instituit de asemenea carantina pentru a verifica dacă pasagerii erau imuni sau cu risc de a contracta virusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel