"Sfântul Nicolae - prietenul copiilor": Serbare tradiţională organizată de parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează, dumncă,  serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează, dumncă, serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”
Duminica, 5 decembrie 2021, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie [ora 11:00], parohia Iancu Vechi-Mătăsari, din Protopopiatul Sector 2 Capitală, organizeaza serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”, aflată la a X-a ediţie.

Anul acesta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România [FeAV], instituție care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sf. M. Mc. Eustație şi cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală.

Vor fi oferite daruri -jucării, dulciuri, fructe, jucării si cărti de rugaciuni si cu povestiri religioase etc.- la aproximativ 100 de copii din comunitatea parohială, precum și din ale cartiere bucureștene.

Un număr de 10 copii din familii aflate în situaţii financiare precare primesc încălțăminte, îmbrăcăminte și măști de protecție sanitară. In acest sens, voluntari ai parohiei au mers cu acesti copii cu varste intre 7 si 13 ani -insotiti de parinti- in magazine de incaltaminte si imbracaminte pentu a-si alege articolele vestimentare preferate.

Vezi și: Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2021. Un gând frumos celor care își sărbătoresc ziua numelui

De asemenea, 4 familii cu 7 copii aflați într-un centru de refugiați din cuprinsul parohiei primesc în dar îmbrăcăminte, alimente perisabile si neperisabile, dulciuri, fructe și jucării. Valoarea totală a darurilor oferite este de peste 10.000 Lei.

Corul VOX COELESTIS al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari, dirijat de dl. Răzvan Rădos, susține un concert de colinde și cântece de Crăciun pentru credincioșii comunității parohiale și pentru copiii prezenți la serbare.

* * *

Luna decembrie este cunoscută ca luna darurilor. De aceea, în această perioadă se derulează campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, cu scopul cultivării generozității copiilor și tinerilor. Copiii sunt îndemnați să aducă o jucărie la biserică, care va fi oferită copiilor fără posibilități materiale în preajma sărbatorii sfinte a Naşterii Domnului (Crăciunul).

În acelaşi timp, în această perioadă parohia intensifica programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai!, derulat cu scopul ajutorării a peste 120 de familii, aflate în evidenţa serviciului social al parohiei, cu alimente perisabile şi neperisabile, detergenţi, obiecte electrocasnice mici, mobilier, măşti medicale etc.

Saptamanal, este oferita o masa calda cu trei feluri de mancare pentru 30 de personae care in majoritate primesc ajutorul alimentar la domiciliu, in contextual pandemiei cu SarsCov2.

În cele 11 luni ale anului 2021, valoarea ajutorului oferit familiilor in situatii dificile a fost de peste 130.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel