Sfântul Nicolae. Ce cadouri nu trebuie oferite de Moș Nicolae
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Sărbătoarea de Sfântul Nicolae este asociată cu darurile pe care le oferim copiilor, dar şi celor dragi - rude şi prieteni.

Figurinele de turtă dulce, preparate cu multă miere, cu nuci şi cu scorţişoară sunt dulciuri delicioase şi simboluri de longevitate.

În ziua Sf. Nicolae se dăruiesc celor dragi: dulciuri, fructe ( mere, struguri, nuci), cărţi educative, lumânări colorate, o pungă cu grîu sau cu orez, simboluri ale sporului în gospodărie, flori şi mai ales busuioc.

De secole, copiii cuminţi şi harnici primesc fructe, covrigi şi colăcei cu miere, aşa cum Episcopul Nicolae le oferea copiilor în timpul vieţii lui pământene.

Cadouri pentru sărbătoriţi

În ziua praznicului, este bine să dăruim sărbătoriţilor din familie un cadou inedit: o floare (pentru a avea parte de împliniri), dulciuri ( care să-i apere de dezamăgiri şi viaţa să le fie dulce) şi o lumânare decorativă (o făclie care să le lumineze mereu drumul).

Darurile pe care le oferiţi, să le înfăşuraţi în săculeţe de culoare albă sau aurie, apoi să le puneţi în cizmuliţe sau în pantofi. Tradiţia spune că aceste ambalajele de culoare albă şi aurie sunt simbolul armoniei şi, în noaptea Sfântului, au putere magică.

Ce cadouri nu trebuie să oferim de Moş Nicolae

Nu trebuie să oferiţi celor dragi obiecte ascuţite-truse de tot felul şi obiecte de culoare neagră: fulare, mărgele sau cravate.

Sfantul Nicolae este sărbătoarea copiilor, este ziua cadourilor pentru cei mici, a bucuriei şi a veseliei. Mai precis, în noaptea de 5 spre 6, se spune că Moş Nicolae vine la fereastră şi pune în ghetuţele copiilor dulciuri şi alte daruri. Este o sărbătoare a creştinătăţii, dar nu numai. În copilarie, toţi îl aşteptăm cu nerăbdare să ne bucure cu câte ceva, de regulă, dulciuri.

VEZI ȘI: Cartea familiei, de preotul Vasile Ioana. Îți poate schimba viața / video

Preotul Vasile Ioana a scris o carte pe care vă invită să o citiți - „Cartea familiei”.

Într-o lume agitată, în care nu mai avem timp să ne ascultăm unii pe alții, volumul Părintelui Vasile Ioana ne reamintește cât de important este să fim atenți la ce ne șoptește sufletul nostru. Doar astfel vom găsi mereu îndrumarea de care avem nevoie pentru a ne regăsi unii pe ceilalți și pentru a întemeia familii binecuvântate.

Cu toții știm în adâncul inimii ce îi este cu adevărat de folos sufletului nostru, însă puțini îndrăznim să pășim pe calea iubirii și a jertfei. O familie fericită, în care domnesc armonia, liniștea și iubirea, reprezintă un ideal spre care tinde sufletul tuturor, însă câți dintre noi suntem dispuși să renunțăm la noi înșine pentru a ne regăsi apoi, mai buni, mai împliniți, în iubirea pentru celălalt?

Cartea Părintelui Vasile Ioana ne ajută să învățăm această lecție dificilă a iubirii și a jerfei. Asemenea unui duhovnic înțelept care ne cunoaște slăbiciunile și trudește să ne cultive virtuțile, acest volum privește până în profunzimea ființei noastre, vede toate slăbiciunile, viciile și obiceiurile care îi îndepărtează de noi pe cei pe care îi iubim și ne arată calea spre vindecarea sufletului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel