Data publicării:
Cea mai puternică rugăciune făcătoare de MINUNI către Sfântul Ioan Botezătorul. Rostește-o la vreme de boală și suferință
Care e rugăciunea pe care să o rostești în ziua de 7 ianuarie, către Sfântul Ioan Botezătorul.
Pe 7 ianuarie, în calendarul ortodox este Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion. Este ziua în care îl cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos.
În această zi, creștinii ortodocși pot rosti cea mai puternică rugăciune despre care se spune că face minuni dacă este rostită la vreme de boală și suferință.
Calendar ortodox 7 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul
"Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.
Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.
Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale.
Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin!", citează antena3.ro
Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica vineri, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul
Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, sunt peste 1,3 milioane de bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui şi 652.086 de femei.
Dintre prenumele masculine cel mai întâlnit este Ioan - 456.834 de români poartă acest nume.
Se întâlnesc, de asemenea, prenumele Ion - 347.224 de români, Ionel - 136.460, Ionică - 4.512, Ioniţă - 1.921, Ionuţ - 358.401, Ivan - 6.939, Jan - 4.597, Jean - 3.471 şi Nelu - 20.547.
În rândul femeilor, cel mai întâlnit este prenumele Ioana - 389.418, dar şi Ionela - 147.788.
Totodată, între prenumele feminine sărbătorite de Sfântul Ioan se regăsesc: Ionelia - 6.792, Ionica - 19.380, Ionuţa - 578, Jana - 4.908, Nela - 10.892, Oana - 72.196 sau Onuţa - 134.
Sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este prăznuită în Biserica Ortodoxă pe data de 7 ianuarie, scrie Agerpres.
Tradiții respectate de Sfântul Ioan Botezătorul. De ce nu se bea vin roșu pe 7 ianuarie
Sfântul Ioan Botezatorul (Sfântul Ion) s-a născut în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era rudă cu Fecioara Maria, mama lui Iisus. Prorocul Ioan a început să predice înaintea lui Iisus, având rolul de a pregăti poporul pentru primirea Mântuitorului şi a-l face cunoscut. Prin botezarea oamenilor în Iordan, el, de fapt, îi pregătea pentru adevăratul botez, cel în duh, pe care l-a adus Iisus Hristos. Sfântul Ioan avea mulţi ucenici care îl urmau.
Sărbătoarea de Sfântul Ion mai este cunoscută și sub numele de „Înaintemergătorul Domnului” sau „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.
Se spune că, în dimineaţa zilei de Sfântul Ioan Botezătorul, fiecare om trebuie să se stropească cu agheasmă, pentru a fi ferit de boli în timpul anului. Cei care ţin sărbătoarea speră să aibă copii sănătoşi, fără malformaţii. Se spune că această zi este una a bucuriei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News