Data publicării:

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, 17 ianuarie. Ritual pentru vindecarea de boli grave

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Miercuri, 17 ianuarie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, “părintele monahilor”, cel grabnic ajutător în sănătate şi sărăcie, făcătorul de minuni.

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, 17 ianuarie. "Părintele monahilor", care a trăit 85 de ani în pustiu, tămăduia bolnavii şi-i vindeca pe cei demonizaţi. În zilele noastre, ca şi în secolul al IV-lea, Sfântul Antonie este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci, ajutându-i de grabă pe cei care se roagă cu credinţă şi-l cheamă în ajutor. Se consideră că îi păzeşte pe oameni de duhurile rele, primejdii şi vrăji.

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, 17 ianuarie. A învăţat de la părinţi şi bunici credinţa în Hristos. După moartea părinţilor, pe când el împlinise vârsta de 20 de ani, s-a ocupat de educaţia sorei sale minore. Când în biserică tânărul Antonie a auzit cuvântul Evangheliei, care spune: „De voieşti să fii desăvârşit, mergi, vinde avuţiile tale şi urmează Mie (Matei 19,21), a fost impresionat de aceste cuvinte şi a urmat îndemnul Evanghelistului. Şi-a împărţit partea sa de avere săracilor, iar mai târziu a procedat la fel cu moştenirea sorei lui, pe care a lăsat-o în grija unei comunităţi.   

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, 17 ianuarie. În timp, s-a dus vestea despre viaţa aspră pe care Cuviosul o ducea, iar contemporanii săi îl considerau pe Antonie părintele spiritual al călugărilor din mai multe colonii monahice din deşertul Egiptului, printre care cele din Nitria şi Schit. Pe credincioşii care veneau la el să-i ceară un sfat, Sfântul Antonie îi îndruma să îmbrăţişeze viaţa monahală. Marele pustnic a trecut la viaţa veşnică în anul 356, când împlinise vârsta de 105 ani.  

[citeste si]

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, 17 ianuarie. Rugăciunile făcute în sfântul lăcaş - Biserica Domnească (Paraclis Patriarhal) de la Curtea Veche din Bucureşti - timp de nouă săptămâni ajută la împlinirea celor mai arzătoare dorinţe. Cei care au făcut acest ritual, de novene, s-au rugat pentru sănătate, pentru vindecarea de boli grave, pentru spargerea farmecelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel