Seulul răspunde baloanelor de gunoi ale Phenianului cu emisiuni difuzate la graniță. ”Vor transmite mesaje de lumină și speranță”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ultima dată când a fost luată o decizie de această amploare a fost în ianuarie 2016, ca răspuns la cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord.  

Coreea de Sud își va relua emisiunile de informare peste granița cu Coreea de Nord, ca răspuns la lansarea de către Phenian a baloanelor încărcate cu deșeuri pe teritoriul său. De asemenea, Seul a anunțat instalarea de difuzoare în apropierea graniței pentru a-și transmite mesajele către armata nord-coreeană staționată în apropierea zonei demilitarizate dintre cele două țări.

Ultima dată când Seul a luat o decizie de această amploare a fost în ianuarie 2016, ca răzbunare pentru cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord. „Deși măsurile pe care le adoptăm ar putea fi greu de suportat de regimul nord-coreean – a explicat președinția sud-coreeană – emisiunile vor transmite mesaje de lumină și speranță armatei și cetățenilor nord-coreeni”.

Gest murdar al Coreei de Nord

„De asemenea, vrem să lămurim”, adaugă declarația, raportată de agenția oficială de presă sud-coreeană Yonhap, că responsabilitatea pentru o eventuală escaladare a tensiunii între cele două Corei va cădea în întregime pe Coreea de Nord.

În total, Coreea de Nord a lansat 330 de baloane pline cu gunoaie la sud de granițî. Armata sud-coreeană a anunțat acest lucru. „Până acum aproximativ 80 de baloane au căzut în zona noastră”, a declarat șeful de personal al Seulului într-un comunicat. Analiza baloanelor a arătat că acestea nu conţin „substanţe periculoase”.

„Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane de gunoi în zonele noastre civile”, a scris Oh Se-Hoon , primarul Seulului, într-o postare pe Facebook. Trimiterea baloanelor cu gunoi este răspunsul Phenianului la adresa activiștilor sud-coreeni care trimit pliante de propagandă în Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel