Sesizare CCR. Termen, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
CCR a stabilit data la care se va discuta sesizarea lui Iohannis referitoare la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

Curtea Constituţională a României discută în 30 mai sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Şeful statului a trimis Curţii, vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra modificării Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis Agerpres.

'Legea pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, în forma ajunsă la promulgare după deferirea ei de trei ori Curţii Constituţionale şi reexaminarea de către Parlament pentru a fi pusă de acord cu deciziile de neconstituţionalitate adoptate de jurisdicţia constituţională, încă mai conţine unele prevederi neconstituţionale', se susţine în sesizare.

[citeste si]

Potrivit documentului, primul punct din legea dedusă controlului de constituţionalitate stabileşte că 'Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel