Sesiunea extraordinară a Parlamentului, contestată de PNL la CCR
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
camera deputatilor
camera deputatilor
Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională sesiunea extraordinară a Parlamentului, dacă PSD-ALDE insistă să organizeze şi un plen.

"Este nevoie de solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului Permament al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorinţa domnului Dragnea. Domnul Dragnea a afirmat că-şi doreşte o sesiune extraordinară. Poate că-şi doreşte la Teleorman, dar nu poate să-şi dorească în Parlamentul României decât în baza Constituţiei", a spus Turcan, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, desfăşurată fără cvorum.

Ea a spus că PNL nu poate fi "părtaş la un simulacru de sesiune extraordinară", iar acest lucru a fost însuşit de toate partidele de opoziţie.

"Opoziţia a fost prezentă şi şi-a exprimat disponiblitatea ca în Parlament să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară, dar în acelaşi timp nu facem treaba puterii", a spus Turcan, acuzând un "dezmăţ în instituţii" declanşat de PSD şi ALDE.

"Vom sesiza acest derapaj pe care PSD-ALDE îl marchează astăzi", a afirmat ea.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel