Sesiune suplimentară de admitere cu aproximativ 500 de locuri la USV Iași
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV Iaşi) anunță că va desfășura o sesiune suplimentară de admitere în intervalul 4-7 septembrie. Această sesiune vizează ocuparea a aproximativ 500 de locuri, atât la buget, cât și cu taxă, pentru programe de licență și masterat.

Conform calendarului dedicat admiterii, începând de pe 4 şi până pe 7 septembrie va avea loc înscrierea candidaţilor prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor, iar online platforma va fi disponibilă până la 23,59 a penultimei zile din perioada dedicată înscrierilor - 6 septembrie.

Acelaşi calendar de admitere este valabil pentru studiile de master, candidaţii având la dispoziţie 16 locuri la buget, 110 la taxă, dar şi pentru învăţământul la distanţă unde sunt disponibile 253 locuri cu taxă.

Admiterea candidaţilor pentru programele de licenţă la USV din Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%).

Potrivit unui comunicat de presă al USV, locurile admiterii de toamnă sunt pentru 17 programe de studiu la licenţă, existente la cele patru Facultăţi: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare şi Medicină Veterinară.

Cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria şi managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului sau Biologie. În total, la această facultate sunt disponibile 127 de locuri.

La Facultatea de Horticultură, viitorii studenţi se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii, iar numărul locurilor pentru admiterea de toamnă ajunge la 69 atât la buget, cât şi la taxă.

În cadrul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, candidaţii pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. În total, la această facultate sunt disponibile 60 locuri.

La Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt 10 locuri, din care cinci sunt cu finanţare de la buget, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel