Sesiune parlamentară extraordinară. Raluca Turcan, reacție dură
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto:ziuadecj.realitatea.net
Foto:ziuadecj.realitatea.net
Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, afirmă că niciuna dintre prevederile constituționale nu este îndeplinită pentru a se întruni Parlamentul în sesiune extraordinară. 

”PSD anunţă că mâine `doreşte` o sesiune extraordinară. Doar că în baza art. 66 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare: la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor. Niciuna din prevederile constituţionale nu este îndeplinită. PSD - ALDE trebuie să înţeleagă că nu pot considera facultativă Constituţia României”, a declarat Raluca Turcan, pentru Agerpres. 

PNL va participa la şedinţa extraordinară a Legislativului dacă aceste cerinţe constituţionale sunt îndeplinite, afirmă ea.

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate pentru marţi în sesiune parlamentară extraordinară, a anunţat astăzi Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

"Am să încep cu anunţul privitor la convocarea celor două Camere ale Parlamentului în sesiune extraordinară, ca urmare a faptului că Guvernul a adoptat o serie de ordonanţe de urgenţă în săptămâna care a trecut şi, aşa cum este prevederea constituţională, avem obligaţia ca în termen de maximum cinci zile să convocăm sesiunea extraordinară. Mâine (marţi - n.r.) la Senat, Biroul permanent este convocat pentru ora 14:00 şi plenul pentru ora 15,00, iar la Camera Deputaţilor - Biroul permanent la ora 11:00, plenul pentru ora 15:00, fiecare cu ordonanţele de urgenţă în care suntem primă Cameră sesizată”, a explicat președintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel