Sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ. Stelian Ion, anunțul momentului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Stelian Ion / Foto gov.ro
Stelian Ion / Foto gov.ro
Ministrul Justiției a anunțat că va fi o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, luni, 5 iulie, că va fi o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), după primirea avizului Comisiei de la Veneția.

Stelian Ion a spus, într-o conferință de presă susținută luni, că s-a stabilit la o întâlnire anterioară, în cadrul coaliției, că se va propune o sesiune extraordinară pentru a rezolva această problemă, de desființare a SIIJ în cel mult două săptămâni de la primirea avizului.

„Iată, astăzi (n.r luni, 5 iulie) am primit avizul. Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ. Sunt chestiuni importante, vor fi analizate în zilele următoare toate paragrafele acestui aviz care are nu mai puțin de 14 pagini, dar toate argumentele sunt în sensul pe care l-am arătat mai devreme”, a spus Stelian Ion.

Comisia de la Veneția a salutat desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și recomandă modificarea legii votate în Camera Deputaților, notează Mediafax. 

Desființarea SIIJ este „o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni”, afirmă și președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei.

„Răspunsul Comisiei de la Veneția confirmă că demersul meu, ca Președinte al Comisiei Juridice a Senatului, și al colegilor mei senatori PNL a fost corect, propunând eliminarea superimunităților acordate magistraților prin forma legii adoptate de Camera Deputaților. Avizul acordat de deputați în favoarea CSM, la trimiterea în judecată a procurorilor sau judecătorilor pentru orice fapte penale, inclusiv cele de corupție, nu este conform cu standardele europene în materia răspunderii magistraților”, a transmis Iuliana Scântei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel