Sesiune de comunicări științifice. Muzeul Național de Ară al României
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Sesiunea de comunicări științifice  „Date noi în cercetarea artei medievale și premoderne din România”,  Ediția a XVIII-a are loc în zilele de 28-29 aprilie 2022.

„Muzeul Național de Artă al României prin Secția de Artă Veche Românească și Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” al Academiei Române prin Compartimentul de Artă Plastică și Arhitectură din Perioada Medievală organizează cea de-a XVIII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Date noi în cercetarea artei medievale și premoderne din România”.

Cercetători din prestigioase instituții muzeale, universitare şi academice

Lucrările vor fi deschise de directorul general al Muzeului Național de Artă al României, dr. Călin-Alexiu Stegerean, alături de președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop și de prof. univ. dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”.

Evenimentul își propune să reunească cercetători din prestigioase instituții muzeale, universitare şi academice din România și din străinătate, pentru a schimba și împărtăși experiențele și rezultatele celor mai recente cercetări din domeniu. Programul celor două zile va cuprinde comunicări inedite pe teme de arhitectură monumentală, pictură murală, bibliologie, iconografie, dar și despre alte tipuri de obiecte datând din secolele XIV-XX și aflate în variate colecții muzeale. Mai multe secțiuni vor fi dedicate artei din timpul lui Neagoe Basarab, în pandant cu expoziția deschisă în Galeria Națională „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”, ce a marcat 500 de ani de la moartea voievodului.

Format hibrid: Sufrageria Regală/ Zoom

Sesiunea de comunicări va avea loc în format hibrid, putând fi urmărită atât fizic din Sufrageria regală a Muzeului Național de Artă al României, cât și virtual pe platforma Zoom (.D. sesiune: 957 1725 7645; parolă: 434506). Programul sesiunii se regăsește în întregime pe website-urile celor două instituții partenere: www.mnar.arts.ro și http://www.istoria-artei.ro/ .

Accesul în Sufrageria Regală este gratuit pentru public, in limita locurilor diponibile.”, arată un comunicat MNAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel