Serviciile britanice: Rusia își extinde recrutarea în Sudul Global pentru a susține războiul din Ucraina
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Rusia își intensifică eforturile de a recruta cetățeni din Africa, oferind bani și cetățenie pentru a-și completa forțele din Ucraina, în contextul provocărilor legate de mobilizarea internă, raportează Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Conform celei mai recente actualizări de informații a Ministerului Apărării din Marea Britanie, Rusia își crește semnificativ eforturile de recrutare în Africa pentru a sprijini operațiunile sale militare din Ucraina, concentrându-se pe Rwanda, Burundi, Congo și Uganda pentru a recruta luptători.

Extinderea recrutării în Sudul Global are ca scop completarea pierderilor militare din Ucraina, evitând în același timp mobilizarea în Rusia, conform Ministerului.

Ministerul a scris:

Pe 28 mai 2024, Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (HUR) a raportat că Rusia a intensificat încercările de a recruta africani pentru a lupta în Ucraina. În special, aceste eforturi de recrutare se concentrează pe țările din Africa centrală, cum ar fi Rwanda, Burundi, Congo și Uganda. Rusia oferă un bonus de înscriere de 2.000 de dolari, un salariu lunar de 2.200 de dolari și promisiunea unui pașaport rusesc.


Această campanie de recrutare este probabil destinată înlocuirii pierderilor de pe câmpul de luptă rusesc, care sunt semnificative, și susținerii activităților ofensive pe mai multe axe de-a lungul frontului.

Cu probabilitatea ca rezervorul finit de recruți din rândul deținuților să fie epuizat, Rusia își extinde probabil recrutarea în Sudul Global, pentru a evita mobilizările suplimentare în Rusia.

Pe lângă faptul că este nepopulară pe plan intern pentru președintele Putin și guvernul rus, mobilizarea anterioară pentru război a dus la un deficit record de forță de muncă și la un exod de lucrători calificați, cum ar fi doctorii și profesioniștii din IT.


Anterior, referindu-se la oficiali europeni neidentificați, Bloomberg a raportat că Kremlinul a constrâns mii de migranți și studenți străini să sprijine forțele rusești în ofensiva lor din Oblastul Harkov.

Oficialii ruși au amenințat din ce în ce mai mult că nu vor reînnoi vizele studenților africani și tinerilor muncitori decât dacă se înrolează în armată, recrutând de asemenea deținuți și reținând unii africani cu vize de muncă, oferindu-le opțiunea între deportare sau serviciul militar, deși unii au mituit oficiali pentru a evita înrolarea, conform surselor Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel