Servicii, acoperiți în justiție. Dana Gîrbovan, propunere CSM: ÎNCHISOARE pentru racolări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Uniunea Națională a Judecătorilor din România vine cu o propunere în ceea ce privește racolarea magistraților.

UNJR a propus CSM ca racolarea sau tentativa de racolare a magistraților de către servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani. De asemenea, UNJR a propus ca și comisiile parlamentare de control a serviciilor să poată verifica dacă acestea au acoperiți în justiție sau nu.

Textul propus de UNJR este urmatorul:

"Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Incalcarea acestei interdictii este infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 5 la 10 ani", se arată pe site-ul UNJR.

"Vechea reglementare, care impunea interdicții de partea magistraților de a nu fi acoperiți, nu impunea însă nici o pedeapsă pentru cei din servicii care racolau sau încercau racolarea și nici nu oferea mijloace efective de control, făcându-o pur formală, lucru dovedit de faptul că de doi ani situația verificării acoperiților din justiție nu este clarificată", a precizat Dana Gîrbovan, președinte UNJR.

"UNJR consideră că legile justiției necesită o aducere la zi, motiv pentru care este important să discutăm deschis despre problemele și provocările din justiție, iar prin efort comun să găsim cele mai bune soluții legislative pentru a le rezolva", a concluzionat Dana Gîrbovan, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel