Serghei Stanishev, președinte PES, semnal din PE: PNRR nu e planul unui guvern. E nevoie de dezbatere publică cu idei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Serghei Stanishev, președinte PES, a vorbit la emisiunea "Din culisele Europei / All about EU by Claudia Țapardel", despre Planul Național de Redresare.

"Din primăvara anului trecut, atât în calitatea mea de Președinte al PES, cât și de eurodeputat, atrăgeam atenția din intermediul presei, al instituțiilor, actorilor politici și tuturor stakeholderilor să aibă discuții deschise la nivel național asupra Planului Național de Redresare, pentru că nu este planul unui Guvern anume. Va fi implementat pe parcursul mai multor ani și dacă luăm în considerare și instrumentele bugetului european pentru fiecare țară în parte, atunci este pentru 7 ani.

Așa că nu va fi doar un Guvern, pot fi două Guverne, iar dacă situația politică se schimbă pot fi chiar mai multe. Deci nu poate fi doar un plan guvernamental, ci trebuie să fie un plan național și toată lumea, patronatele, sindicatele, partidele din opoziție ar trebui să fie implicate. Cel mai bine ar fi să aibă loc o discuție extinsă, o dezbatere publică cu diferite idei, să fie puse pe masă și pe această bază, împreună cu instituțiile europene, să fie aprobat de Parlament.

Din câte știu, PSD insistă exact asupra acestui fapt, pentru că ne dorim ca acest plan să nu fie unul birocratic. Și știm cum lucrează ministerele. Ele au capacitatea lor, dar sunt puțin birocratice", a declarat Serghei Stanishev, președinte PES, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea Claudiei Țapardel, "Din culisele Europei / All about EU".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel