Urmărește emisiunea live
Serghei Stanişev, preşedintele PES, mesaj de susţinere pentru Viorica Dăncilă la Congresul PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a luat cuvântul la Congresul PSD şi a transmis un mesaj de susţinere pentru Viorica Dăncilă, în perspectiva candidaturii la alegerile prezidenţiale. 

"Ştiu că relaţiile dintre noi, PES, şi PSD nu au fost mereu cele mai bune. Dar sunt aici pentru a schimba asta. Pentru a da startul unei noi etape de comunicare între PSD şi marea familie a socialiştilor europeni. Şi cred că nu mai e nevoie de nicio traducere când spun că o susţin total pe Viorica Dăncilă în cursa pentru alegerile prezidenţiale din România. Putem reuşi doar împreună, ca o familie puternică europeană, pentru că nu vrem să schimbăm doar România, doar Italia, doar Polonia, ci toată Europa. Vrem să aducem social-democraţia înapoi în toată Europa. În ultimii trei ani şi jumătate, aţi făcut multe pentru dezvoltarea economică a României, dar ceea ce este mai important, aţi crescut salariile profesorilor, medicilor, pensiile pentru părinţii şi bunicii noştri, creşteri pe care le merită. Toate aceste lucruri sunt foarte bune şi aveţi argumente puternice să veniţi spre oameni şi să le cereţi susţinerea, pentru că veţi putea spune că veţi da şi mai mult", a declarat Serghei Stanişev. 

Atac voalat la adresa opoziţiei

"Aţi făcut toate astea într-un mediu dificil, pentru că ştiu că în România, viaţa politică este agresivă, opoziţia este foarte agresivă, o realitate sumbră, dar aţi reuşit să obţineţi rezultate, chiar dacă v-aţi confruntat cu instituţii care v-au pus multe piedici. Când spun că trebuie să schimbăm Europa împreună, spun că avem nevoie de un dialog continuu. Sunt recunoscător Vioricăi Dăncilă pentru că a adus înapoi dialogul în familia noastră socialistă. Dacă pot să vă împărtăşesc experienţe din alte partide europene, în vederea alegerilor prezidenţiale, nu vă pot spune decât să fiţi ceea ce sunteţi şi oamenii vor avea încredere în voi. Succes în campanie, multă încredere, toată energia necesară şi Victorie pentru Viorica Dăncilă", a mai spus Stanişev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel