Urmărește emisiunea live
Serghei Mizil, despre situația lui financiară: Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Serghei Mizil a dezvăluit ce pensie are, în cadrul podcastului „Pe bune”, pe care îl realizează alături de fiica lui.

„Gândiți-vă că eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă…', a dezvăluit Serghei Mizil.

„Vezi că trebuie să aplici pentru vouchere, să nu le pierzi!', i-a recomandat interlocutorul său din podcast, făcând referire la un ajutor acordat de stat în valoare de 50 de euro

„Am avut contract de muncă toată viața mea”

Întrebat de unde are totuși pensie, de către un utilizator al platformei, Serghei Mizil a răspuns în stilul caracteristic.

„Nea Serghei, ai zis că nu ai muncit vreodată la stat. Cum de ai pensie”.

„Băi, nea întrebătorule, să-ți explic… La toate firmele, mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie.”

„Am avut contract de muncă toată viața mea! Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin!”, a răspuns Serghei Mizil.

De unde vin banii lui Serghei Mizil?

„99% din oameni cred că eu am avut bani de dinainte, că mi-au lăsat bani ai mei. Adevărul e la mijloc. Bunicul meu a fost moșier și a donat totul.”

„Singurul lucru pe care l-am moștenit de la familie a fost un teren în jurul lui Decebal. Și un bloc. Dar nici nu au ajuns la mine. Mă rog, se împărțea totul la familie. Dar n-au ajuns nicicând banii ăștia la mine.”

„Eu la Revoluție am avut mulți bani. Se vindeau apartamente cu 5.000 – 6000 de dolari, iar eu puteam să iau blocuri întregi. Dar n-am luat. Am făcut banii cu blugi, casete video, săpun.”

„După Revoluție m-am axat pe restaurante. Iar acum, pe finalul carierei, m-am axat pe construcții”, a mai spus Serghei Mizil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel