Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, vizită în China
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Serghei Lavrov
Foto: Facebook Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va merge în China.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va vizita China pe 31 martie. Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, transmite Interfax.

„Pe 31 martie, China va găzdui cea de-a treia conferință ministerială a țărilor vecine ale Afganistanului, vorbim despre Rusia, China, Iran, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.”, a spus ea joi la un briefing de presă, la Moscova.

Potrivit Zakharovei, delegația rusă va fi condusă de ministrul Afacerilor Externe.

„Întâlnirea menționată va oferi o bună oportunitate pentru a discuta problemele de coordonare a eforturilor regionale pe calea umanitară și socio-economică a asistenței pentru Afganistan, precum și pentru a verifica abordările pentru contracararea amenințărilor de răspândire a terorismului și a traficului de droguri”, a mai spus Maria Zakharova.

China se opune excluderii Rusiei din G20. Putin „dorește să meargă” la summit-ul liderilor grupului de anul acesta

China a declarat că niciun membru al G20 nu are dreptul să „expulzeze o altă țară”, pe fondul unor rapoarte conform cărora SUA și aliații săi occidentali evaluează dacă Rusia ar trebui să mai rămână în grupul economiilor lider, după invadarea Ucrainei.

„Rusia este un membru important [al G20]”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, adăugând că Rusia aparține principalelor economii ale lumii „adunate” de G20.

Wang a mai spus că G20 ar trebui să „practice un adevărat multilateralism” și „să consolideze solidaritatea și cooperarea”.

Tot miercuri, ambasadorul Rusiei în Indonezia, Lyudmila Vorobieva, a declarat că președintele Vladimir Putin „dorește să meargă” la summitul liderilor G20 de la Bali, la sfârșitul acestui an. Vorobieva a spus că prezența lui Putin va „depinde de multe, multe lucruri, inclusiv de situația Covid, care se îmbunătățește”.

Vorbind cu reporterii din Jakarta, Vorobieva a spus că speră „ca guvernul indonezian să nu cedeze presiunii oribile care este aplicată nu numai asupra Indoneziei, ci și asupra multor alte țări din lume de către Occident”.

Indonezia deține în prezent scaunul rotativ al G20. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel