Serghei Lavrov, blocat în Rusia. Nu poate merge la sediul ONU din Geneva
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook Serghei Lavrov
Foto: Facebook Serghei Lavrov
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a fost nevoit să îşi anuleze deplasarea la sediul Naţiunilor Unite din oraşul elveţian Geneva, din cauza interdicţiilor de survol impuse avioanelor ruse.

Serghei Lavrov urma să participe la sesiunea Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, care va include analizarea situaţiei din Ucraina, şi la Conferinţa ONU pentru Dezarmare. Kievul a cerut iniţierea unei investigaţii internaţionale privind intervenţia militară rusă în Ucraina.

Serghei Lavrov a anunţat anularea depasării la Geneva, potrivit cotidianului Le Figaro. "Vizita ministrului de Externe Serghei Lavrov la Geneva, pentru sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului şi Conferinţa pentru Dezarmare, fost anulată din cauza deciziei fără precedent de interzicere a curselor aeriene ruse în spaţiul Uniunii Europene", a transmis Ambasada Rusiei în Elveţia, potrivit agenţiei Interfax.

Uniunea Europeană a interzis duminică zborurile avioanelor ruse în spaţiul comunitar ca reacţie la intervenţia militară rusă în Ucraina. Pentru a ajunge în Elveţia, care nu este membră UE, avionul lui Serghei Lavrov ar trebui să survoleze ţări din cadrul Uniunii Europene.

Vezi și: Război Rusia-Ucraina, ziua 6. ONU anunță că peste 500.000 de refugiați au părăsit Ucraina / LIVE TEXT / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel