Serbia se dezice de „Fraternitatea slavă“: Nu vom participa la exercițiile militare de la Minsk
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei
Aleksandr-Vucic-Președintele-Serbiei
Decizie de ultimă oră a Serbiei. În condițiile problemelor din Belarus și perspectiva aderării la UE, aceștia nu vor participa la „Fraternitatea slavă - 2020“ desfășurată la Minsk.

Serbia a fost nevoită să renunțe la exercițiile militare prevăzute împreună cu Belarus și Rusia după ce Uniunea Europeană i-ar fi amintit de aspirațiile privind apartenența la blocul european, a anunţat miercuri ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin.

Acesta a declarat că: „Ni s-a cerut, cu preţul unui abandon al viitorului nostru european, să renunţăm la exerciţiile militare prevăzute să aibă loc împreună cu Belarus”, conform caleaerupeana.ro.

Decizia vine și în contextul problemelor interne din Belarus, cauzate de protestele masive ce au loc la Minsk. În același timp, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a efectuat săptămâna trecută o vizită la Washington, alături de primul ministru kosovar, Avdullah Hoti. Aceștia au semnat un acord, în prezența lui Donald Trump, care prevede soluționarea problemelor economice dintre cele două state balcanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel