Șerban Nicolae, vizită emoționantă, anunțată pe Facebook: Voi reveni
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Senatorul PSD Șerban Nicolae se află zilele acestea în Bucovina, unde se celebrează Ziua Bucovinei, 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, prilej cu care a postat pe contul de Facebook un mesaj emoționant adresat acestui ținut românesc. 

Mai jos redăm întreaga postare a lui Șerban Nicolae: 

BUCOVINA 100

În 28 noiembrie 1918, Congresul general din Bucovina, prezidat de Iancu (cavaler de) Flondor decidea, în unanimitate, unirea cu România a acestei provincii moldovenești, ocupată de Imperiul austro-ungar după 1774.
Am fost azi la Cernăuți, în fosta Sală Sinodală a Mitropoliei Ortodoxe a Bucovinei și Dalmației (azi, întregul complex aparține Universității din Cernăuți), unde s-a adoptat Actul Unirii, în urmă cu 100 de ani.
Însoțit de inimoasa româncă Aurica Bojescu, am depus flori la mormântul cărturarului Aron Pumnul, din Cernăuți (de la a cărui naștere s-au împlinit 200 de ani) și la cel al patriotului Iancu Flondor, din Storojineț, unde părintele protopop Vasile a rostit o rugăciune pentru patrioții Unirii de acum o sută de ani și pentru cei pieriți în prigoana sovietică.
Ieri am participat la recepția oferită de Consulatul general al României de la Cernăuți. Au fost momente emoționante, asupra cărora voi reveni.

La mulți ani, Bucovină, pământ românesc!”, a scris pe Facebook Șerban Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel