Sepsi OSK - FC U Craiova 1948, scor 4-0. Oltenii învinși mai rău ca la 'masa verde' / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC U Craiova 1948 s-a încheiat cu victoria categorică a covăsnenilor, scor final 4-0, care merg în play-off-ul Ligii 1 în urma acestui rezultat.

Partida dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948 a avut loc la 46 de zile distanță de momentul în care arbitrul Andrei Chivulete (36 de ani) a decis să-l suspende, după ce îl oprise în două rânduri din cauza scandărilor xenofobe.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a calificat în play-off-ul Superligii de fotbal, după ce a învins-o clar pe FC U Craiova, cu scorul de 4-0 (3-0), joi seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 23-a.

Deţinătoarea Cupei României, care a făcut o primă repriză formidabilă, a deschis scorul rapid, prin Nicolae Păun (7), după o minge respinsă de portarul Ionuţ Gurău la centrarea lui Marius Ştefănescu. Gazdele şi-au majorat diferenţa în min. 16, când şutul lui Mihai Bălaşa, după o eroare a lui Gurău, a fost deturnat în propria poartă de goalkeeper-ul craiovean. Mijlocaşul croat Adnand Aganovic (44) a înscris al treilea gol al covăsnenilor, cu un şut de la 25 de metri, deviat de un fundaş.

Atacantul slovac Pavol Safranko (48) a închis tabela, cu o reluare din apropiere, după ce Mihai Bălaşa a trimis mingea în bară, la un corner. FC U Craiova a înscris şi ea în min. 85, dar golul lui Sekou Sidibe nu a fost acordat din cauza unei poziţii de ofsaid la Juan Bauza.

VIDEO

La data de 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor celor două echipe. În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii.

După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor. La 15 februarie, în prima instanţă, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat gruparea FC U Craiova 1948 cu pierderea la masa verde, cu scorul de 0-3, a partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete pentru scandările xenofobe ale spectatorilor.

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a decis la 9 martie că partida Sepsi OSK - FCU Craiova 1948 din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete la data de 29 ianuarie pentru scandările xenofobe ale suporterilor, se va rejuca. Duminică, Sepsi OSK va juca în deplasare cu FC Farul Constanţa, în prima etapă din play-off, iar FC U Craiova a evolua luni pe teren propriu cu CS Mioveni, în prima rundă din play-out.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC U Craiova 1948 4-0 (3-0), Sepsi OSK Arena - Sfântu Gheorghe Au marcat: Nicolae Păun (7), Ionuţ Gurău (16, autogol), Adnan Aganovic (44), Pavol Safranko (48). Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu; al patrulea oficial: Iulian Dima (toţi din Bucureşti) Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel