Sepsi, FCSB şi Farul, rezultate finale în turul III preliminar din Conference League
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Iată ce rezultate au obţinut echipele româneşti în turul III preliminar al Conference League. 

Echipa de fotbal Farul Constanţa a câştigat cu scorul de 3-0 (0-0) meciul cu formaţia estoniană Flora Tallinn, disputat joi, la Ovidiu, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League.

Formaţia condusă de Gheorghe Hagi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în play-off-ul competiţiei după golurile înscrise de Denis Alibec (48), Constantin Budescu (79) şi Diogo Queiros (90+5).

Transferat în urmă cu mai puţin de o săptămână, Constantin Budescu a apărut ca titular în primul său meci la Farul Constanţa. Decarul a pasat de altfel la prima mare ocazie a meciului, mingea lovită de el cu exteriorul fiind trimisă puţin peste poartă de Adrian Mazilu.

Tot Budescu a executat în minutul 30 un corner de pe partea stângă, iar Băluţă a trimis puternic cu capul la colţul scurt, dar mingea a fost respinsă în corner de portarul advers.

Golgheterul campioanei din sezonul trecut, Denis Alibec, a încercat şi el să deschidă scorul în prima repriză, însă mai întâi s-a opus portarul Evert Grunvald (minutul 9), iar apoi a trimis pe lângă poartă de la 18 metri (minutul 12).

Fără să exceleze din punct de vedere tehnic, formaţia estoniană s-a apropiat de câteva ori de poarta lui Aioani în prima repriză, dar fără a crea cu adevărat pericol.

În minutul 10, Nikita Mihhailov a şutat de la 20 metri, dar Aioani a prins în siguranţă, iar 7 minute mai târziu mingea trimisă de Ojamaa a trecut peste poartă.

După pauză, Farul a reuşit să deschidă scorul prin Alibec în urma unei respingeri greşite a unui mijlocaş advers. Scăpat în banda stângă, atacantul constănţean a evitat doi fundaşi, a intrat în centru şi a înscris de la limita careului cu un şut la colţul lung.

Golul a deschis pofta de joc formaţiei condusă de Hagi, care a continuat preseze, profitând şi de spaţiile mai mari lăsate de adversari în apărare. Alibec, avându-l pe Budescu drept pasator, şi-a trecut în cont alte două ocazii în minutele 59 şi 60. Mazilu a fost şi el aproape de gol mai întâi în minutul 70, când şutul său a fost prins de portar, iar mai apoi în minutul 71, când mingea trimisă puternic a fost deviată în corner de un fundaş

De partea cealaltă, Flora Tallinn putea marca în minutul 57 printr-un autogol al lui Borza, care a deviat foarte puţin pe lângă poartă un şut al lui Hussar.

Farul s-a desprins în minutul 79 tot în urma unei faze create de cuplul Alibec - Budescu. Primul a profitat de o pasă greşită a unui adversar, a şutat puternic, mingea respinsă în bară de portar a revenit în mijlocul careului de unde Budescu a îndeplinit o simplă formalitate ducând scorul la 2-0.

Rivaldinho, intrat în locul lui Mazilu, putea înscrie şi el, dar portarul echipei oaspete a prins în doi timpi şutul de la limita careului de 16 metri.

Pe final, Flora Tallinn a ratat prin Kuraksin (86) şi Zenjov (minutele 90 şi 90+3), dar Aioani a reuşit să îşi menţină poarta intactă.

Ocaziile oaspeţilor s-au răzbunat în ultimul minut al partidei, când în urma unui corner de pe partea dreaptă executat de Alibec, Diogo Queiros a înscris cu capul al treilea gol închizând tabela.

Manşa secundă se va disputa la 17 august, pe A. Le Coq Arena din Tallinn, scrie Agerpres.

Sepsi OSK, doar 1-1 cu Aktobe 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu echipa kazahă FC Aktobe, 1-1 (0-0), joi seara, în Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League la fotbal.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a smuls remiza prin golul lui Roland Varga (89), după ce oaspeţii au deschis scorul prin Elder Santana (65).

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puţine ocazii de gol, vicecampioana Kazahstanului oferind o replică foarte bună.

Sepsi OSK şi-a creat prima ocazie în min. 15, când Ştefănescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Pokatilov a respins de sub transversală.

FCAktobe a replicat în min. 28, când Samorodova şutat din întoarcere de la 16 metri, însă Niczuly a fost la post.

Câştigătoarea Cupei României a mai avut o fază notabilă în prima repriză, lovitura de cap a lui Bălaşa (32), peste poartă.

Repriza secundă a fost una mai animată, dar Sepsi OK şi-a creat oportunităţi cu dificultate, în faţa unei echipe solide.

Matei (54) a fost blocat de Kasim în careu în momentul şutului. Un minut mai târziu, Ştefănescu a tras din unghi, dar Pokatilov a respins. Alimi (62) a trimis peste poartă de la 18 metri.

În min. 64, Elder Santana a şutat la colţul scurt, dar Niczuly a respins salvator. La cornerul care a rezultat, executat de Samorodov (65), brazilianul Elder Santana a sancţionat pasivitatea defensivei covăsnene şi a marcat din plonjon cu capul.

Sepsi OSK s-a aruncat în atac şi Safranko (70) a trimis din plonjon, dar Pokatilov a prins mingea. Aganovic (71) nu a reuşit să trimită în plasă la o minge de angajament în careu.

FC Aktobe a avut mai avut o oportunitate (78), însă a şutat peste poartă din careu.

Alimi (80) a şutat din marginea careului, puţin pe lângă ţintă, iar apoi Varga (85) a ratat egalarea, voleul său de la 7 metri ducându-se pe direcţia portarului Pokatilov.

Maghiarul Roland Varga (89) a fost cel care a izbutit egalarea, cu un voleu de la 16 metri, mingea fiind deviată de noul-intrat Gadrani.

Manşa secundă se va juca la Aktobe, în data de 17 august.

FCSB, 0-0 cu Nordsjaelland pe Ghencea 

FCSB nu a reuşit să învingă echipa daneză Nordsjaelland, pe stadionul Ghencea. Meciul s-a terminat 0-0, deşi roş-albaştrii au cerut două lovituri de la 11 m. Danezii au jucat aproape toată repriza secundă în 10 oameni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel