Data publicării:

Separatiștii pro-ruși raportează bombardamente în Lugansk. Atacul a avut loc în așa-numita „Zi a Republicii” din regiune / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Au fost raportate explozii în orașul Lugansk din estul Ucrainei, care este ocupat de forțele ruse și este un centru important pentru așa-numita „operațiune militară specială” a Moscovei, potrivit unor videoclipuri de pe rețelele de socializare.

Șeful Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, a acuzat Ucraina pentru atac, numindu-l „o altă încercare a regimului terorist de la Kiev de a intimida civilii”, conform CNN.

„La fața locului se află pompierii și toate serviciile de urgență. Se investighează împrejurările incidentului și informațiile despre victime“, a spus el.

Potrivit lui Pasechnik, cartierul Leninsky al orașului a fost bombardat de „Ziua Republicii”, care este o sărbătoare în regiunea separatistă.

Orașul a fost rar atacat de forțele ucrainene de la invazia rusă, deoarece este dincolo de raza de acțiune a sistemelor lor de rachete.

Un cont Telegram a spus că au avut loc două explozii și că fumul era vizibil deasupra orașului. Un videoclip postat online arată o coloană mare de fum negru.

Agenția de presă rusă TASS a citat un fost oficial din regiune care a spus că „pentru prima dată forțele armate ucrainene au folosit rachete cu o rază de acțiune de 150 de kilometri” după cel puțin două explozii în oraș vineri seara.

TASS l-a citat pe un locotenent-colonelul în retragere al Miliției Republicii Populare Lugansk, Andrei Marochko, dar a spus că nu a existat nicio confirmare oficială a informațiilor.

Regatul Unit a anunțat săptămâna aceasta că rachetele de croazieră Storm Shadow au fost transferate în Ucraina. Ele sunt de obicei lansate prin aer.

Ucraina nu a făcut niciun comentariu cu privire la vreun atac împotriva forțelor ruse la Lugansk.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel