Senatorul PSD Răzvan Cuc despre cauzele crizei prețurilor și facturilor. De asemenea, a venit și cu o veste cu privire la PNRR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Facebook Răzvan Cuc
Foto: Facebook Răzvan Cuc
Senatorul PSD Răzvan Cuc a vorbit despre cauzele crizei prețurilor și facturilor. De asemenea, a venit și cu o veste cu privire la PNRR.

”Din punct de vedere economic, am observat că s-a reușit un mare lucru. Este vorba despre integrarea sumelor din PNRR în programul social elaborat de Partidul Social Democrat. Sunt convins că experții de la Ministerul de Finanțe, în strânsă colaborare cu societatea civilă, vor găsi cele mai bune metode pentru a nu impacta, din punct de vedere economic, mai rău decât este acum situația în România. De altfel, aceasta nu este din cauza unei coaliții sau a unui partid, ci, știm foarte bine, este din cauza războiului, pandemiei, și cred că, nu în ultimul rând, din cauza liberalizării prețului la energie.”, a spus senatorul Răzvan Cuc, pentru DC News.

Citește și -  Legea offshore. Cuc subliniază un aspect important: A venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice! Îi știu pe cei care au făcut proiectul

”După Senat, Legea offshore a trecut, prin vot, și la Camera Deputaților. Este nevoie de această lege pentru că, în principiu, trebuie să devenim și noi odată independenți din punct de vedere energetic. Mai mult, doresc să subliniez un lucru. Consider că a venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice, politice, că ne exploatează alții resursele și să vedem ce e și în interesul statului. S-a lucrat foarte mult la acest proiect legislativ. Sper, din tot sufletul, și îi știu pe cei care l-au realizat că au urmărit interesul național, independența energetică și, totodată, scăderea prețului la gaze. Este un proiect benefic, aduce numai avantaje economiei românești și consumatorilor.”, a declarat senatorul PSD, Răzvan Cuc, pentru DC News.

Legea offshore, adoptată miercuri în Parlament

Legea offshore a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaților, după ce a primit, marți, raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Împotriva raportului favorabil au votat patru deputați, iar restul au votat favorabil. Săptămâna trecută, proiectul a fost aprobat de Senat, cu 91 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”.

Legea offshore merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel