Senatorul Martha McSally, violată în timp ce era militar în forțele aeriene
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Abuzurile asupra femeilor din Armata Americană au crescut cu 10%, conform unei statistici a Departamentului de Apărare, scrie The Guardian.

Senatorul Martha McSally, prima femeie pilot pe avioane de vânătoare, a declarat că a fost violată când activa în cadrul forțelor aeriene de către un ofițer superior. Republicanul din Arizona a activat 26 de ani în cadrul armatei. Dezvăluirea a fost făcută la o audiere a Senatului, cu privire la eforturile serviciilor armate de a preveni atacurile sexuale. McSally a spus că nu a raportat că a fost agresată sexual deoarece nu avea încredere în sistem și a spus că este rușinată și confuză. Ea a refuzat să spună cum se numește ofițerul care  a violat-o.

"Am fost tăcută atâția ani, dar mai târziu în cariera mea, în timp ce militarii se luptau cu scandalurile și răspunsurile lor inadecvate, am simțit nevoia de a lăsa pe unii să știe că și eu am fost un supraviețuitor", a spus ea, povestind ceea ce i sa întâmplat.
"Am fost îngrozită de modul în care a fost tratată relatarea mea. Aproape că m-am despărțit forțat de Forțele Aeriene după 18 ani de serviciu peste dorința mea. La fel ca multe victime, m-am simtit ca si cum sistemul m-a violat din nou", a mai spus ea.
Rapoartele de agresiuni sexuale în armată au crescut cu aproape 10% în 2017.

Purtătorul de cuvânt al Forței Aeriene, căpitanul Carrie Volpe, a declarat: "Suntem îngrijorați și triști pentru ceea ce a trăit senatorul McSally și suntem alături toate victimele asaltului sexual. Suntem convinși în angajamentul nostru de a elimina acest comportament condamnabil și încălcarea încrederii în rândurile noastre."

Vezi și: Bruxelles. Înalt funcţionar european, condamnat pentru viol 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel