Senatorii Vasile Dîncu, Claudiu Târziu și Diana Șoșoacă au demisionat din Parlament
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Citește în articol declarații făcute de senatorii demisionari.

Senatorii Vasile Dîncu (PSD), Claudiu Târziu (AUR) şi Diana Iovanovici-Şoşoacă (neafiliată) au demisionat din Parlament, ca urmare a alegerii lor ca europarlamentari după scrutinul din 9 iunie. Senatorii au vacantat prin vot, în plen, mandatele acestora, începând cu 10 iulie. 

Demisia senatorului Vasile Dîncu a fost înregistrată la Biroul permanent și anunțată în plen de președintele de ședință, Sorin Cîmpeanu. Senatorii Târziu și Șoșoacă și-au anunțat personal demisiile de la tribuna Senatului.

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, a susţinut că absenţa sa este posibil ”să nu dureze prea mult, pentru că mai sunt nişte alegeri”.

„A fost o onoare şi un privilegiu să slujesc poporul român. Unii dintre dumneavoastră o să-mi lipsiţi, alţii nu, şi vă recomand să nu vă bucuraţi prea mult de absenţa mea, pentru că s-ar putea să nu dureze prea mult pentru că mai sunt nişte alegeri”, a spus Târziu, conform Agerpres.

Schimbări la AUR

Funcţia de lider de grup al senatorilor AUR va fi preluată de Călin Matieş, iar funcţia de preşedinte al Comisiei românilor de pretutindeni de Adrian Cătană, după ce plenul a încuviinţat prin vot schimbările de funcţii propuse.

Diana Șoșoacă a precizat: „Pentru cei mai mulţi va fi cea mai bucuroasă zi a lor din această sesiune legislativă pentru că astăzi mi-am depus demisia începând cu data de 10 iulie, având în vedere mandatul de europarlamentar. Mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu aici pentru poporul român şi pentru România, nu m-au interesat jocurile dumneavoastră politice, ci m-a interesat adevărul, Constituţia, legea şi votul românilor care m-au trimis aici să le apăr interesele lor, nu interesele dumneavoastră de partid. (...) Mi-am îndeplinit cu onoare şi cu demnitate mandatul de parlamentar român şi tot ceea ce am făcut a fost pentru România, pentru poporul român, pentru viitorul naţiunii, pentru identitatea naţională a acestui popor şi pentru a păstra identitatea şi statul naţional, unitar, indivizibil, suveran România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel