Senator, apel de ULTIMĂ ORĂ către Orban: Să se permită doar în situații excepționale!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatorul Marius Marinescu face un apel către premierul Ludovic Orban.

„Facem un apel către premierul Ludovic Orban să oprească măcelul! Astfel, Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) solicită Guvernului Orban trei măsuri:

1. Modificarea Legii de protecție a animalelor, cu scopul de a interzice eutanasierea la 14 zile, așa cum prevedea Legea nr. 9/2008 (Legea Marinescu). Cu alte cuvinte, eutanasierea să fie permisă doar în situații excepționale pentru boli incurabile!

2. Solicităm premierului ca, printr-un act normativ, să oblige persoanele fizice și juridice, care obțin venituri pe baza reclamelor cu animalele de companie și a animalelor străzii, să întoarcă o parte din profit adăposturilor de animale!

3. Facem un alt apel către premier să oblige autoritățile de specialitate să dreseze câinii din adăposturile de animale, după modelul occidental pentru:

- depistarea Covid-19

- calamități naturale, în special salvarea oamenilor în caz de cutremur

- scop terapeutic (câini de terapie)

- depistarea traficului de persoane, traficului de droguri și țigări.

De asemenea, autoritățile de specialitate să aibă obligația să îi dreseze pentru însoțire pentru a fi dați mai ușor spre adopție, dar și pentru pază și protecție împotriva infractorilor”, a spus Marius Marinescu, pentru DC News.

Reprezentanții FPAM, Marius Marinescu împreună cu Adrian Bojan, au dus în weekendul care tocmai s-a încheiat, 500 kg de mâncare la un adăpost de animale din Glina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel