Semnul că s-a dat startul alegerilor prezidențiale. Două variante pentru Nicușor Dan: capăt de linie sau locul de unde pleacă în cursă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Are sau nu Nicușor Dan șanse la alegerile prezidențiale?

Afișul cu ”Sistare lucrări. Lipsă finanțare” de pe linia 5 de tramvai este ”semnul că a început cursa prezidențială” atenționează jurnalistul Val Vâlcu. ”S-a dat startul! Acesta este” consideră jurnalistul. 

Val Vâlcu a explicat cum Nicușor Dan s-a împiedicat chiar la start: ”Putem spune că e capătul liniei pentru prezidențiabilul Nicușor Dan, aceasta fiind dovada că nu poate coopera, lucra cu majoritățile, conturându-se imaginea a încă 5 ani de conflicte între președinte și Guvern, între palate. Nu se înțelege cu majoritatea din Consiliul General, nu poate duce până la capăt proiecte. Ca deja-vu, avem mandatele lui Traian Băsescu și primul mandat al lui Klaus Iohannis, în acest stil. Coaliția PSD - PNL, prin acest conflict cu Nicușor Dan pune în evidență acest aspect”. 

Pe de altă parte, jurnalistul spune că ar putea fi și ”început de drum”. Cum e posibil? ”Am avut în 2000 - 2004 conflictul primarului general cu majoritatea din Consiliu, lucru care i-a fost favorabil la președinție lui Traian Băsescu. Tocmai un astfel de conflict ar putea să-l promoveze pe Nicușor Dan, mai ales că Elena Lasconi a dispărut din spațiul public, fiind cvasi-absentă. N-a făcut nimic spectaculos, n-a reușit în propriul partid, până la turul doi, mai are de recuperat mult și nici nu are expunere. Un conflict între Nicușor Dan și coaliția de la guvernare poate să coaguleze votanții care n-au participat la vot sau au împrăștiat votul în alte direcții. Deci poate fi și capătul liniei, dar și locul de unde tramvaiul pleacă în cursă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel