Semnificația zodiilor în Biblie. Ce trebuie să știi despre fiecare semn
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Fotografie de la Damir, Pexels
Fotografie de la Damir, Pexels
Deși ai putea fi surprins, studierea horoscopului a venit chiar înainte de Biblie. De exemplu, cei trei magi au legătură atât cu Cartea Sfântă, cât și cu astrologia. 

Știm că zodiacul a luat naștere în jurul anului 1000 I.Hr, în perioada neobabiloniană. Atunci, fiecare semn zodiacal a început să fie asociat cu un anotimp. 

Se vorbește în Scriptură despre astrologie? Se pare că există aluzii în Biblie, iar prima Scriptură, scrisă de Moise, a informat asupra modului în care a luat naștere lumea dar și despre creatorul stelelor, care este Dumnezeu. Acesta descrie și scopul stelelor de pe cer, care sunt destinate să marcheze fiecare anotimp.

În Geneza 1:14, vei găsi următoarea afirmație: Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani. Mai mult, Biblia spune că poți afla despre Dumnezeu prin studiul stelelor. Isaia 40:26: Ridică-ți ochii și privește spre ceruri. Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una și le cheamă pe fiecare pe nume.

Dacă vei discuta cu un astrolog creștin, îți poate spune că horoscopul a fost menit să ne aducă mântuirea, deși nu este o religie. Este doar un studiu de cunoaștere a sinelui, prin învățarea universului și a anotimpurilor astrologice.

În Biblie, există scurte descrieri ale fiecărui simbol astrologic:

În Biblie, Berbecul este însuși Mielul lui Dumnezeu, Iisus. În astrologie, Berbecul este începutul sinelui și locul în care înveți cine ești. Apocalipsa 19: 7 - Să ne bucurăm, să ne bucurăm și să-i dăm slavă, căci a venit căsătoria Mielului și Mireasa sa s-a pregătit; 

Taurul apare ca o figura de bou sau de taur și conține steaua Pleiade, un grup de 7 stele. Știm și că 70 de tauri au fost sacrificați la sărbătoarea Corturilor, simbolică pentru epoca în care Hristos va veni din nou și va domni 1000 de ani. În astrologie, Taurul vorbește despre senzualitate și despre natura încăpățânată.

În ceea ce privește Gemenii, aceștia simbolizează o imagine cu două figuri. Una ține o bâtă, iar alta o harpă într-o mână și un arc și o săgeată în cealaltă. Această imagine se potrivește cu legătura dintre Biserică și Iisus. Faptele Apostolilor 28:11 - După trei luni am ieșit la mare într-o navă care iernase pe insulă - era o navă alexandrină cu capul figurilor zeilor gemeni Castor și Pollux. În astrologie, Gemenii guvernează comunicarea. 

Continuarea pe ASTROSENS.RO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel