Data actualizării:
Data publicării:

Semne prin care câinele îți arată că te iubește

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Deși o coadă care se mișcă este adesea considerată o modalitate prin care câinii arată afecțiune, există multe alte semne că patrupedul tău te iubește. Prietenul tău blănos nu te poate îmbrățișa, dar îți poate arăta afecțiunea prin diverse metode. 

Câinii își exprimă emoțiile prin limbajul corpului în diverse moduri, de la extrem de subtile la complet evidente. Nu este întotdeauna ușor să-ți dai seama cum se simt animalele de companie în funcție de comportamentul lor, dar există câteva modalități sigure care arată că se simt în siguranță și iubiți—și vor să-ți întoarcă sentimentul.

Iată câteva semne comune pe care câinii le prezintă, astfel încât să știi exact când animalul tău de companie îți spune: "Te iubesc."

Menține contactul vizual

Contactul vizual prelungit și susținut este rezervat pentru persoanele pe care le iubești, în care ai încredere și cu care te simți în siguranță. Același lucru este valabil și pentru câini.

Menținerea contactului vizual nu este doar un instrument util în timpul antrenamentului câinelui tău. El poate ajuta, de asemenea, la crearea unei legături profunde. De fapt, când câinele tău te privește, creierul său eliberează oxitocină,  "hormonul iubirii".

Cheia este să menții contactul vizual în timp ce te joci sau te îmbrățișezi cu câinele tău. Dacă forțezi contactul vizual, câinele tău probabil se va simți inconfortabil și va privi în altă parte. 

Se sprijină de tine

La fel ca în cazul menținerii contactului vizual, probabil nu te vei sprijini de cineva pe care nu-l cunoști sau în care nu ai încredere și nici câinele tău nu o va face.

Fie că stai pe podea sau pe canapea, dacă patrupedul tău se sprijină de tine, înseamnă că se simte în siguranță, protejat și complet confortabil (și probabil caută câteva mângâieri sau atenție). Uneori, câinii se vor sprijini de stăpân atunci când se simt speriați sau anxioși, dar asta ar putea însemna că te văd ca pe un protector.

2. Sursa foto... (caine-adorable-cocker-spaniel_31098900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Doarme în dormitorul tău 

Dacă nu îți lași câinele să doarmă în patul tău, dar totuși îi place să doarmă în dormitorul tău, înseamnă că te iubește foarte mult. De ce? Dorința de a fi aproape de tine în timp ce dormi semnalează că patrupedul tău este complet loial și nu vrea să fie separat.

Este fericit când ajungi acasă

Câinele tău sare în sus și în jos, îți linge mâinile și fața, îți aduce o jucărie când te întorci de la muncă, școală sau cumpărături? Da! Este absolut încântat să te vadă. Și, cel mai probabil, și tu ești foarte încântat să-ți vezi cățelul.

Îți fură pantofii și șosetele 

Cățelușii care sunt atașați de stăpânii lor adoră și mirosul acestora și pot cotrobăi prin grămada de pantofi sau coșul de rufe pentru șosete mirositoare, tricouri sau chiar lenjerie.

Furtul pantofilor și hainelor murdare nu este întotdeauna cel mai bun lucru, mai ales dacă patrupedului tău îi place să roadă, dar poți preveni mestecarea nepotrivită oferindu-i câinelui tău multe jucării interesante sau jucării de mestecat.

Te verifică

Câinii mai independenți nu vor sta mereu lângă tine sau ghemuiți la picioarele tale, dar asta nu înseamnă că nu te iubesc. Dacă patrupedul tău „verifică” unde ești dintr-o altă cameră, în timpul unei plimbări sau într-un mediu nou, el se asigură că ești aproape, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel