Semne de întrebare, după ce USR-PLUS a anunţat că miniştrii vor demisiona marţi dimineaţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liderul USR-PLUS Dan Barna a anunţat că miniştrii USR-PLUS urmează să înainteze marţi dimineaţă demisiile din Guvernul Cîţu. Se nasc însă mai multe întrebări cu privire la strategia adoptată de USR-PLUS. 

Pentru cei maturi, imaginea cu Dan Barna, flancat de miniştrii USR-PLUS la anunţul iminentei demisii din Guvern şi susţinuţi din spate de grupurile parlamentare, aduce aminte de Ion Caramitru, Dumnezeu să îl ierte, la Revoluţie, în studioul 4 al TVR. 

VEZI USR-PLUS, DECIZIE. Barna anunţă că miniştrii demisionează din Guvern marţi dimineaţă

În plus, aplauzele parlamentarilor USR-PLUS la anunţul că miniştrii îşi vor da demisia din Guvern nu fac altceva decât să întărească afirmaţiile făcute de senatorul PNL Alina Gorghiu, cu doar câteva minute înainte de declaraţiile celor de la USR-PLUS. 

"Adversarul PNL este PSD și așa va fi mereu. Crizele politice favorizează PSD. Le cerem partenerilor noștri de guvernare să înțeleagă că există mize mai mari decât alegerile lor interne. Cei din PSD vor face orice pentru a prelungi actuala criză politică. Este în ADN-ul lor să speculeze orice criză. Cum este în ADN-ul USR de a declanșa crizele", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

VEZI Alina Gorghiu, despre USR-PLUS: Este în ADN-ul USR să declanşeze crize

Semne de întrebare după declaraţiile lui Barna 

Se nasc astfel mai multe semne de întrebare, punctate de jurnalistul Val Vâlcu. 

"De ce s-au grăbit vineri noaptea, la ora 22:00, să depună moţiunea de cenzură alături de cei de la AUR, dar amână demisia pentru marţi dimineaţă? Moţiunea de cenzură putea fi depusă luni, când nu ar mai fi existat poate probleme cu numărul de parlamentari prezenţi, iar demisiile, care sunt acte unilaterale, puteau fi înaintate de sâmbătă, duminică", a întrebat jurnalistul. 

În plus, acesta a amintit şi despre declaraţia lui Dan Barna cu privire la eşecul preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi asuma rolul de mediator. "Un alt lucru nefiresc este acest mesaj despre Iohannis. Dacă te duci la Cotroceni marţi, cum vii să anunţi de luni că urmează să demisionezi? Ce să mai medieze preşedintele în cazul ăsta? Cum mai mergi la negocieri aşa? Anunţi că vei demisiona înainte să ajungi la negociere, la mediere. Şi în plus, dacă în timpul nopţii, până apucă miniştrii să depună demisiile, PNL spune că îl schimbă pe Cîţu, cum retragi moţiunea? Sunt metode de negociere ciudate, nemaivăzute până acum", a mai punctat Vâlcu. 

Cu toate astea, întrebat dacă demisiile vor depuse marţi pentru a mai negocia până atunci cu cei de la PNL, Dan Barna a asigurat că "nu urmează o noapte a negocierilor" şi a spus că "mai erau lucruri de rezolvat la ministere". 

VEZI Barna și Cioloș, sunați de la Palatul Cotroceni. Şedinţa va fi marţi

Pe cine acuză USR-PLUS 

„Guvernul Cîțu - Ciolacu este acum la Palatul Victoria. PSD a blocat moțiunea de cenzură în Biroul Permanent Reunit.

Echipa Florin Cîţu - PSD blochează Parlamentul și încalcă constituția țării.“, a transmis deputatul USR PLUS Iulian Bulai luni la prânz

"În acelaşi timp, acuzi o singură persoană de tot, pe Cîţu, dar spui că în Birourile Permanente s-a încălcat democraţia. De către cine? Rezultatul votului de azi cu ancheta a fost de 9-7, iar din ăia 9, grosul e reprezentat de liberali. Cum să mai fii credibil că doreşti schimbarea lui Cîţu, că doar el e problemă, când spui că se încalcă democraţia în Birourile Permanente, unde au fost alţi colegi ai lui Florin Cîţu, din PNL?", a concluzionat Val Vâlcu. 

O a treia ciudăţenie este legată de faptul că USR-PLUS îi atacă atât pe cei de la PNL, cu care afirmă că îşi doresc să guverneze în continuare, doar că fără Florin Cîţu, dar şi pe cei de la PSD, cărora le cer votul la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel