Semne de întrebare despre Arsenie Boca ridicate de un preot
Protoprezbiter Matei Vulcănescu, preotul comunității românești din Pireu, Atena, ridică niște semne de întrebare legate de Arsenie Boca. Acesta face referire la lucrarea de la Drăgănescu.
Iată ce spune Matei Vulcănescu:
Daca privim cu atentie pictura, pentru ca nu pot sa o numesc iconografie, din Biserica de la Draganescu, care a fost realizata de parintele Arsenie Boca in ultima perioada a vietii lui, ca o incununare a intregii sale activitati misionare, vom observa in ceata sfintilor pe Francisc de Asissi, vom observa in Sfantul Altar alaturi de Sfintii Mari Ierahi reprezentati la Liturghia Cereasca pe arianul Ulfila, cel care a raspandit erezia ariana intre goti, aducandu-i de la paganism direct la erezie. La intrarea in Biserica este reprezentata „Unirea Bisericilor", cele doua catedrale – Sfantul Petru din Roma si Sfanta Sofia din Constantinopol- aducandu-ne aminte tocmai de acordul de la Balamant. Pictura nu respecta linia bizantina ci aduce cu o pictura holografica, oarecum in relief. Daca este o pictura profetica, nu inteleg in ce consta profetia pictarii lui Ulfila sau Francisc in randul Sfintilor?! (Vedeti http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/about/)
Din istoria Bisericii locale cunoastem ca a existat fenomenul de la Maglavit, cu Mosul „Dumnezeu" care se arata unui ciobanas pe care il alesese sa vorbeasca in numele lui. Mosul chiar a dat dispozitie pentru construirea unei manastiri. Mihai Urzica a dat in vileag inselatoria demonica de acolo in cartea „Minuni si false minuni"
In site-ul de mai jos puteti vedea pe Francisc de Assisi pictat in ceata sfintilor in Biserica de la Draganescu. Comentariile din site ne aduc aminte de asramurile hinduse, in nici un caz de Ortodoxie (exemplific: „Dumnezeu e personal si impersonal", etc). Orice ecumenist are material din plin in Biserica Draganescu ca sa sustina teroria „Biserici Surori" sau " sfintenia ereticilor".
http://www.spiritus.ro/RAZVAN/talibanii_crestini_fd.htm
Sa nu cumva sa asistam la un nou fenomen Maglavit, de data asta mult mai subtil si cu „minuni" abundente.
Dupa cum stim, primul criteriu al sfinteniei este Dreapta Credinta, ceea ce nu se vede din pictura de la Biserica Draganescu -lucrarea sigura a parintelui Arsenie Boca- si apoi este evlavia poporului. Doar evlavia poporului fara Dreapta Credinta nu e suficienta pentru sfintenie.
Nu trag concluzii, nu ma pronunt in privinta sfinteniei parintelui Arsenie Boca, dar raman niste semne de intrebare foarte serioase, pertinente si intemeiate.
Doresc sa ma lamuresc la modul cel mai serios cum se impaca pictura cu sfintenia parintelui Arsenie Boca?
Lucrarea de la Draganescu a fost terminata in 1983 si a trecut la Domnul in 1989. Rezulta ca aceasta pictura a fost realizata in ultima perioada a vietii, ceea ce ridica si mai mari semne de intrebare! Fiind vorba de erezie(invatatura alterata, strambata,deviata, a credintei descoperite de Dumnezeu) nu avem nici un indiciu de pocainta publica, pentru ca pictura este publica.
Sursa: Ortodoxiacatholica
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News