Semne care indică îmbătrânirea câinelui tău
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 29 iun 2022, 13:43
WhatsApp
Foto Pexels
Există o serie de semne de care trebuie să ții cont atunci când determini dacă un câine este senior, precum și o serie de schimbări prin care câinii trec pe măsură ce îmbătrânesc.

Îmbătrânirea este un proces biologic natural și complex, care poate afecta capacitatea organismului de a susține mai multe procese metabolice și mărește riscul de apariție a bolilor. Un câine este considerat matur când atinge punctul de mijloc al speranței sale de viață și este bătrân când a atins trei sferturi din speranța sa de viață. Firește, câinii de talii diferite nu îmbătrânesc în același mod sau la fel de rapid. Rasele de talie mică au o speranță de viață mai mare decât cele de talie mare, prin urmare, un câine de talie mică va îmbătrâni mai încet. Pe de altă parte, câinii de talie mare au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la vârsta adultă și îmbătrânesc mai repede. 

Câinii au tendința de a crește în greutate pe măsură ce îmbătrânesc. 

Depunerea plăcii provoacă inflamații și infecții ale gingiilor (afecțiuni parodontale), care pot duce la căderea dinților. Aceste probleme ale gingiilor îngreunează hrănirea câinelui, deoarece mestecatul este dureros. Igiena dentară este esențială pe tot parcursul vieții câinelui, dar mai ales la câinii în vârstă.

Tranzitul digestiv încetinește la câinii mai în vârstă. Acest lucru este legat de reducerea tonusului muscular al intestinelor și de o reducere a secreției acizilor digestivi care ajută la descompunerea hranei. Astfel câinele este expus riscului de constipație, deseori urmată de diaree. Astfel de probleme pot fi controlate printr-o hrană adaptată.

G Ad:

Îmbătrânirea aduce, de asemenea, cu sine o scădere a protecției imunitare. Câinii bătrâni sunt mai predispuși la infecții și boli, notează royalcanin.com. În același timp, câinii se confruntă cu o pierdere a acuității vizuale și olfactive, ceea ce poate cauza reducerea poftei de mâncare.

Citește și / Isteț, blajin și dornic să facă pe plac, câinele Golden retriever excelează ca animal de companie

Într-o ediție a emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, specialiști au discutat despre Golden Retriever, una dintre cele mai populare rase de câini la nivel global.

Bunele maniere, blândețea și prietenia sunt etaloane pentru această rasă. Acesta câine are multe de oferit, în fiecare zi surprinzând cu ceva nou.

În cadrul emisiunii, s-a precizat că „sunt cei mai îndrăgiți căței, potriviți pentru familii, în special pentru copii. Sunt lipicioși. Le place să alerge, să înoate. Pot fi folosiți pentru persoanele cu dizabilități, pentru căutare și salvare după cutremure, dar necesită un tratament special de doi, trei ani. Distrug lucruri în casă doar dacă nu li consumă energia. Nu latră mult, ei vor să se joace. Se înțeleg foarte bine cu alte animăluțe.”

De asemenea, s-a precizat că „pot sta și la apartament, îți trebuie doar timp să-i scoți afară, să-i plimbi cel puțin o oră, să-și consume energia. Când ești plecat de acasă, în general dorm. Când sunt mai mari, stau liniștiți. Au nevoie de o hrană premium, au nevoie de suplimente pentru articulații, au nevoie de îngrijirea blăniței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro