Semne că transpiratul excesiv poate ascunde afecțiuni mai grave
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Transpirația este un proces natural pe care corpul nostru îl face pentru a se răci și a preveni supraîncălzirea, dar dacă transpiram prea mult în mod regulat, asta ar putea indica o problemă de sănătate mai mare.   

Dr. Tomi Mitchell, un medic de familie certificat de consiliu, cu strategii holistice de sănătate a oferit mai multe direcții:

„Transpirația normală este un proces natural și necesar care ajută la reglarea temperaturii corpului. Cu toate acestea, atunci când organismul transpira excesiv, poate semnaliza o stare de sănătate subiacentă.”

„Transpirația în exces poate apărea în orice zonă a corpului, dar se manifestă cel mai frecvent pe palme, tălpi, axile sau față. Poate duce, de asemenea, la sentimente de anxietate, jenă și chiar depresie.” 

Insuficiență cardiacă

„Când inima nu pompează sânge la fel de eficient, organismul încearcă să compenseze trimițând mai mult sânge către organele vitale”, spune dr. Mitchell. 

„Acest lucru crește cantitatea de sânge care curge prin vene și determină organismul să elibereze mai multă sare, ceea ce duce la transpirație excesivă.” 

„Transpirația excesivă este adesea unul dintre primele semne de insuficiență cardiacă, în special pentru persoanele care nu sunt obișnuite să transpire excesiv.” 

„Pe lângă transpirație, alte simptome comune ale insuficienței cardiace includ dificultăți de respirație, oboseală și glezne sau picioare umflate. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este esențial să consultați un medic pentru a fi diagnosticat și tratat corespunzător."

Artrită reumatoidă

Potrivit dr. Mitchell, „Transpirația în exces este unul dintre cele mai timpurii și mai frecvente simptome ale poliartritei reumatoide (AR). De obicei, începe ca o problemă ușoară, dar poate deveni mai severă. 

„Transpirația în exces este cauzată de inflamarea glandelor sudoripare, ceea ce duce la creșterea producției de transpirație.” 

„Transpirația poate apărea în orice parte a corpului, dar este observată cel mai frecvent pe palme, tălpi și față.”

Diabet

„Când aveți diabet, corpul dumneavoastră nu poate regla eficient nivelul zahărului din sânge”, explică dr. Mitchell. „Acest lucru poate provoca mai multe simptome, dintre care unul este transpirația excesivă.” 

„Când nivelul zahărului din sânge este ridicat, corpul tău încearcă să elimine excesul prin scoaterea acestuia prin piele. Acest lucru vă poate face să transpirați mai mult decât de obicei, mai ales când sunteți într-un mediu cald sau faceți exerciții fizice. ”

„În timp ce transpirația este normală și sănătoasă, dacă observați că transpirați excesiv, ar putea fi un semn că nivelul zahărului din sânge este dezechilibrat. Dacă observați acest simptom, este esențial să vorbiți la medicul dumneavoastră pentru mai multe informații.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel