Semne că PISICA ta are artrită, plus tratamentele disponibile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Semne că PISICA ta are artrită, plus tratamentele disponibile / Foto: Pixabay
Semne că PISICA ta are artrită, plus tratamentele disponibile / Foto: Pixabay
Află în articol care sunt semnele ce indică că pisica ta are artrită.

Pisicile sunt animale de companie minunate și încântătoare, dar adesea construcția lor fizică foarte unică poate reprezenta o problemă pentru medic veterinar. Deși se discută rar despre acest lucru, pisicile suferă de dureri cronice cauzate de artrită, la fel ca și câinii, scrie nwf daily news.

Studiile arată că aproximativ 60% dintre pisicile cu vârsta peste șase ani pot suferi de osteoartrită. După vârsta de doisprezece ani, 90% dintre pisici au o formă de boală degenerativă a articulațiilor. 

Factori de risc, simptome și tratament

Principalii factori de risc pentru osteoartrita la pisici includ bătrânețea, obezitatea și rănile anterioare. De fapt, studii mai noi arată că multe pisici cu artrită la bătrânețe nu sunt supraponderale, deoarece pisicile cu artrită severă nu mănâncă bine. Semnele durerii de artrită la pisici includ scăderea capacității de a urca. În plus, pisica ta va avea tendința să se ascundă mai des și să stea retrasă. Pisicile sunt adesea supărate, vizibil suferinde și se păzesc în zonele picioarelor, șoldurilor și spatelui. Probabil nu îți va permite să o atingi prea mult în aceste zone.

Avem o multitudine de medicamente pentru gestionarea artritei canine, dar metabolismul unic al unei pisici o face foarte dificilă. Nu există răspunsuri simple când vine vorba de pisică. Există însă o injecție care ajută la tratarea inflamației și la lubrifierea articulațiilor. Se administrează de una până la două ori pe săptămână în prima lună și apoi o dată pe lună. Mai există și o pastilă orală care ajută la durerea neurogenă și poate fi administrată în siguranță pe o perioadă mai lungă de timp.

Deși sunt foarte utile, acestea necesită o administrarea îndelungată și nu se ocupă complet de durerea pe care o poate experimenta o pisică. Dar la orizont apare un medicament nou care funcționează într-un mod foarte diferit pentru a trata durerea. Se numește Solensia. Potrivit FDA, acesta este primul medicament nou cu anticorp monoclonal aprobat de FDA pentru utilizare la orice specie animală.

Aprobat special pentru tratamentul osteoartritei la pisici, ingredientul activ este conceput să recunoască și să se atașeze de o proteină numită factor de creștere a nervilor (NGF), care face parte din reglarea durerii. Când se leagă de NGF, împiedică semnalul durerii să ajungă la creier. În studii, cele mai frecvente efecte secundare au fost semne gastrointestinale, cum ar fi vărsături și diaree, durere la locul injectării, dermatită și mâncărime. Totuși, înainte de a administra orice medicament pisicii tale este necesar să consulți un medic veterinar. Acesta va ști cel mai bine ce să îți recomande.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel