Semnal radio misterios venit din spaţiu. Nu seamănă cu nimic auzit până acum: Este EXTRAORDINAR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Unde radio neobişnuite venite din centrul Căii Lactee au fost înregistrate de astronomi. Semnalul este unul complet nou. 

Sursa sa ar putea fi un obiect stelar neidentificat până acum, scrie Digi24.

Şi lumina emisă de obiectul care generează undele variază, iar semnalul apare şi dispare aleatoriu, conform lui Ziteng Wang, autorul principal al studiului publicat în The Astrophysical Journal. 

„Cea mai bizară proprietate a acestui nou semnal este polarizarea foarte crescută. Lumina sa oscilează doar într-o direcție, însă se rotește”, a spus el.

Echipa de cercetători a crezut, inițial, că ar putea fi vorba de un pulsar, o rămășiță foarte densă a unei stele care se rotește cu viteză și emite furtuni stelare puternice. Totuși, semnalul nu este similar cu ce ar fi de așteptat de la un astfel de astru. Obiectul stelar a fost numit după coordonatele sale de pe cerul nopții – ASKAP J173608.2321635.

„Acest obiect este special – prima oară a fost invizibil, a devenit luminos, s-a stins, iar apoi a reapărut. Un astfel de comportament este nemaivăzut și extraordinar”, a spus una dintre coautoarele studiului, Tara Murphy, profesoară la Institutul de Astronomie și Fizică de la Universitatea din Sydney.

Obiectul stelar a fost observat prima oară în timpul unei examinări a cerului folosind un telescop special de mare anvergură denumit ASKAP.

Astronomii chinezi au descoperit un nou braţ al Căii Lactee 

 

O echipă de astronomi chinezi a anunţat descoperirea unui uriaş nou filament de gaze şi praf cosmic la periferia galaxiei noastre, de cealaltă parte a nucleului galactic, o structură ce a fost botezată "Cattail" şi care nu este pentru moment cartografiată complet, dar care ar putea reprezenta un braţ necunoscut anterior al Căii Lactee, transmite Space.com.

Calea Lactee este o galaxie spiralată, cu un nucleu central din care se desprind braţe şi care conţine stele, nori de gaze şi praf cosmic. Galaxia noastră are patru astfel de braţe cunoscute - două majore, numite Scutum-Centaurus şi Perseus, precum şi două braţe minore, numite Norma şi Sagittarius, conform NASA. Soarele se află într-o regiune a braţului Sagittarius denumită Pintenul lui Orion, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel