Semnal de ALARMĂ: Ce se va întâmpla în cazul unui cutremur puternic
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
cutremur
cutremur

Seismologul Mihai Diaconescu, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, a tras un semnal de alarmă cu privire la seismele din România.

Mai precis, specialistul a spus că, în cazul unui seism mai puternic, ar fi un adevărat dezastru în țara noastră și asta pentru că numărul unic de apel 112 va fi blocat. "În cazul unui seism mai mare, toată lumea va suna la 112 și serviciul va fi blocat. Trebuie să fim pregătiți și să ne așteptăm la cutremure de până la 6 grade pe scara Richter. Aceste lucruri sunt normale și nu pot fi oprite. Ideea este că trebuie să știm la ce să ne așteptăm. De asemenea, ar trebui să existe un plan în caz de cutremur", a spus Mihai Diaconescu la Antena 3.

În altă ordine de idei, seismologul a mai zis că mișcările telurice din ultima vreme reprezintă un lucru normal, dar este devreme pentru a trage concluzii. "Nu știu dacă este un semnal pentru un cutremur devastator, mă îndoiesc. Cutremurul care s-a produs joi, 21 noiembrie, în zona Vrancea și care a avut magnitudinea de 4,4 grade, este prea proaspăt pentru a putea avea un punct de vedere final. Cert este că vorbim despre rezultatul jocului de adâncime care a avut loc în zona Vrancea în ultima perioadă", a mai spus Mihai Diaconescu.

Joi, 21 noiembrie, la ora 8.38 pământul s-a zgâlțâit în zona Vrancea. Cutremurul care a avut 4,4 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 90 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel