Selfie-ul, recunoscut drept o TULBURARE MINTALĂ
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial că crearea autoportretelor prin fotografiere este o.. tulburare mintală.

Afecțiunea se numește „selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuși și de a încărca fotografiile în rețele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine.

Există chiar trei niveluri de tulburări, conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie.

Selfitis marginal- atunci când te fotografiezi pe tine însuți cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postează fotografiile pe rețelele de socializare.

Selfitis acut- când te fotografiezi cel puțin de trei ori pe zi și posteți fiecare fotografie pe rețelele de socializare.

Selfitis cronic- când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.

Pe lângă aceasta, recent, oamenii de știință au stabilit că publicarea pe rețele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineață reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalității, scrie unimedia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel