Data publicării:

Selecționerul Ungariei și-a vărsat nervii pe arbitru după înfrângerea cu Germania: „A folosit un standard dublu”

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Antrenorul Ungariei, Marco Rossi, a recunoscut, cu o ironie delicioasă, că Germania a fost, desigur, echipa mai bună în înfrângerea cu 2-0 în fața gazdelor Euro 2024 de miercuri. Totuși, nu a ezitat să critice "excepționalele" decizii de arbitraj care au lăsat speranțele echipei sale de a progresa în turneu atârnând de un fir de ață, scrie Reuters.

Golul de deschidere al lui Jamal Musiala a fost, evident, precedat de un conflict minor între Ilkay Gundogan și Willi Orban din Ungaria. Dar, în ciuda protestelor "insignifiante" ale jucătorilor maghiari, arbitrul olandez Danny Makkelie a decis că ar fi prea plictisitor să oprească jocul, iar germanii au preluat conducerea fără probleme.

"Arbitrul a folosit un standard dublu, pentru că în prima repriză a permis un gol după o împingere asupra lui Orban, iar în a doua repriză, într-o situație similară cu (Robert) Andrich din Germania, arbitrul a fluierat fault," a spus Rossi reporterilor.

"Așadar, trebuie să folosim un singur standard, nu un standard dublu. Din perspectiva mea, Germania ar fi câștigat oricum, sunt mai puternici decât noi și ar fi câștigat oricum, dar arbitrul a fost cel mai prost de pe teren. Germania nu avea nevoie de ajutorul arbitrului, mai ales împotriva unei echipe ca Ungaria," a adăugat el.

După o înfrângere cu 3-1 în fața Elveției în primul lor meci din Grupa A, golurile lui Musiala și Gundogan lasă ungurii cu necesitatea de a câștiga în ultimul lor meci din grupă împotriva Scoției pentru a avea vreo șansă de a progresa în faza eliminatorie.

"Nu suntem matematic eliminați din Euros, și în ultimul meci, vom încerca totul pentru a câștiga. Ne așteptăm la un alt fel de meci împotriva scoțienilor și ne vom pregăti bineînțeles pentru aspectele tactice ale următorului și ultimului meci, dar cel mai important, cred eu, este să dăm maximul pe teren," a adăugat Rossi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel