Selecţionerul turc speră într-un "spirit de fraternitate" între suporteri la meciul cu Franţa
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Turciei, Şenol Guneş, le-a cerut suporterilor echipei pe care o pregăteşte, anunţaţi în număr mare pentru luni la Saint-Denis, să fie "într-un spirit de fraternitate" pe durata meciului cu Franţa, din preliminariile Campionatului European din 2020, informează AFP.

Întrebat duminică în legătură cu context diplomatic tensionat, după operaţiunea militară lansată de Turcia în nordul Siriei, selecţionerul a precizat că echipa sa "îşi încurajează soldaţii", exprimându-şi totodată speranţa ca "aceste discuţii să nu deturneze atenţia de la meci".

"Eu mă aştept la o ambianţă bună. Uneori, sunt provocări în tribune, dar eu vreau să mă adresez suporterilor turci: dacă vin să vadă meciul, atunci vin pentru plăcerea de a vedea fotbal. Vreau ca ei să aplaude cele două echipe, la fel şi echipa Franţei. Fotbalul înseamnă fraternitate, joc frumos, un sport în care toată lumea este împreună. Sper ca suporterii să dea dovadă de un spirit de fraternitate", a precizat selecţionerul turc.

Referitor la salutul militar al jucătorilor turci după meciul cu Albania, Şenol Guneş a afirmat că nu doreşte ca aceste discuţii să acapareze meciul: Nu vreau să fac o declaraţie politică, dar copiii noştri ar putea fi aceşti soldaţi. Noi îi încurajăm pe soldaţii noştri, dar sunt împotriva oricărei forme de violenţă".

Un responsabil al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a anunţat că forul continental va "examina" atitudinea jucătorilor echipei Turciei, care au marcat printr-un salut militar înscrierea golului victoriei cu Albania (1-0), vineri seara, în preliminariile EURO 2020, în timp ce armata turcă a lansat o ofensivă contra poziţiilor kurde din nordul Siriei.

"Personal, eu nu am văzut acest gest, care ar putea fi asociat cu o provocare", a declarat Philip Townsend, şeful de presă al UEFA, pentru agenţia italiană Ansa.

"Regulamentul interzice referirile la politică şi religie? Da, iar noi vom examina această situaţie", a spus responsabilul UEFA.

Acest salut a fost efectuat după golul înscris de Cenk Tosun (min. 90).

După meci, o fotografie a fost postată, de asemenea, pe contul oficial de Twitter al echipei naţionale. Jucătorii au făcut un salut militar, iar postarea indică faptul că jucătorii au "dedicat victoria valoroşilor soldaţi, precum şi militarilor şi concetăţenilor căzuţi martiri".

De asemenea, un salut militar a fost efectuat de gimnastul turc Ibrahim Colak la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, după ce a cucerit medalia de aur la inele.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel