Selecționerul Germaniei, amenințat cu demiterea după doar 3 luni de la numire
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Julian Nagelsmann, care a preluat conducerea echipei naționale a Germaniei în luna septembrie, este în fața unor critici serioase și incertitudini privind conducerea echipei la turneul final al Euro 2024, în contextul rezultatelor dezamăgitoare în partidele amicale recente.

Fostul internațional german Dietmar Hamann a exprimat îngrijorări legate de performanța echipei sub comanda lui Nagelsmann. Hamann a subliniat că absența progresului în cele patru meciuri desfășurate de la preluarea lui Nagelsmann ar putea conduce la o schimbare a selecționerului înainte de Euro 2024.

„Dacă lucrurile nu merg bine, atunci Julian Nagelsmann nu va fi selecționer la Campionatul European. Asta nu se poate întâmpla, nu ne putem permite să facem asta", a avertizat Hamann la Sky TV.

Nagelsmann a avut parte de o victorie la debut în octombrie, 3-1 împotriva Statelor Unite, însă rezultatele negative din noiembrie, înfrângeri cu 2-3 în fața Turciei și cu 0-2 în fața Austriei, au generat neliniști și controverse.

Hamann a subliniat că echipa germană nu a reușit să-și consolideze performanțele sub conducerea lui Nagelsmann, adăugând că acesta trebuie să obțină rezultate favorabile în meciurile următoare, în special cele din martie.

„Nimic nu funcționează, indiferent ce face el. Nu pare să aibă o soluție. Nu știe mai multe acum, ba poate chiar mai puțin, decât înainte de cele patru meciuri", a subliniat Hamann.

Fostul mijlocaș a criticat și abordarea tactică a lui Nagelsmann, exprimând nemulțumirea față de folosirea insuficientă a jucătorilor defensivi, având în vedere cele 22 de goluri primite de echipă în cele 11 meciuri din acest an.

„Cum vrei să obții un fel de stabilitate și de control în joc? Nu trebuie să fii expert în fizica nucleară. Nu poți construi o echipă doar în jurul compartimentului ofensiv. Cei mai buni unsprezece jucători nu formează niciodată cea mai bună echipă", a adăugat el, conform Agerpres.

În perspectiva EURO 2024, Germania va avea de înfruntat echipe precum Scoția, Ungaria și Elveția în faza grupelor, iar incertitudinile din prezent indică o perioadă tensionată pentru selecționerul Julian Nagelsmann și echipa sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel